Hallands Nyheter

Vattenläck­a fick restaurang att stänga i onödan

- Stefan Johansson stefan.johansson@hn.se 010-471 50 10

Falkenberg: Under fredagen stängde Vivab av vattnet i centrala delar av Falkenberg. Restaurang­en Majo stängde därför sin verksamhet. Detta visade sig senare varit förgäves – då Vivab lämnat felaktig informatio­n om vilka gator som berördes.

Falkenberg: På fredagen var det stor trängsel på Skrea strand. Region Hallans app uppmanade därför allmänhete­n att välja en annan strand. Även i Varberg, Halmstad och Laholm var det mycket folk på flera av stränderna.

Strax efter klockan ett på fredagseft­ermiddagen skickade Region Halland ut en pushnotis där man varnade för stor trängsel på Skrea strand i Falkenberg.

Det fina vädret har gjort att för många människor har valt att ta sig till den populära stranden. Appen föreslog i stället att folk borde bege sig till Olofsbo, Rinsegård eller Långasand där det inte var lika mycket folk.

Bara några minuter senare skickades ytterligar­e en pushnotis från appen. Denna gång handlade det om att det var mycket folk även på stränderna i Varberg.

Stor trängsel på Skrea strand just nu. A Day in Halland-appen, vid 13-tiden på fredagen

Folk uppmanades att undvika Getterön, Apelviken, Kåsa och Ankaret och det hänvisades till att det finns flera andra badplatser i kommunen som kan hittas i appen.

Även i Laholm ska det ha varit för mycket folk på stränderna i Mellbystra­nd och Skummeslöv­sstrand.

Strax före klockan två kom ytterligar­e en pushnotis. Denna gång varnades för stor trängsel på Tylösand i Halmstad.

Senare på eftermidda­gen verkade det som att många hade hörsammat uppmaninge­n från appen. Strax före klockan tre visade det sig nämligen att allt för många hade valt att bege sig till stranden på Rinsegård.

Enligt appen var nu trängseln allt för stor även där. Och det rapportera­des också om att det inte blivit några lättnader på Skrea strand. Appen tipsade då om att det fortsatt fanns gått om plats på Långasand, men även att stränderna på Hansagård och i Ugglarp fortfarand­e var relativt riskfria.

 ??  ??
 ?? Bild: Staffan Gustafsson ?? Många ville svalka sig i det varma vädret.
Bild: Staffan Gustafsson Många ville svalka sig i det varma vädret.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden