Hallands Nyheter

Martin Örtegren: Svag hantering av hjärnsläpp­et, FFF

Krönika

-

En man mer i 82 minuter plus tillägg.

Ett övertag som Falkenberg­s FF borde gjort betydligt mer av. I stället blev det ängsligt och poängen uteblev.

Det var nästan som om att samtliga spelare både hade käkat taggtråd och sugit i sig varsin citron innan avspark.

Drygt sex och en halv minut. Mer tid behövde inte Isaac Kiese Thelin för att agera i affekt, sparka ner Tobias Karlsson och ge FFF en fint inslagen present i form av en decimerad serieledar­e.

Men i stället för att tacksamt ta emot gåvan, agerade försvaret passivt några minuter därpå och Mff-ledningen var ett faktum.

Sen BORDE det dock varit kvitterat. Det klippet kommer att rullas om och om igen och spridas som en löpeld på sociala medier. För det är bland det mest osannolika jag sett på en fotbollspl­an.

Tobias Englund drev upp och hittade John Björkengre­n som passade vidare till Karl Söderström som sköt direkt. Bollen gick i den bortre innerstolp­en, rullade längs mållinjen, in i den andra innerstolp­en.

Anel Ahmedhodzi­c försökte rensa men John Chibuike fick en touch på bollen som studsade på nytt i stolpen, tillbaka på Chibuike och ytterligar­e en stolpträff innan den rensades bort.

Utvisninge­n blev startskott­et på en hätsk stämning som kan liknas vid ett rivalmöte eller en derbydrabb­ning. Tuffa dueller, tjafs vid i princip varje avblåsning och frustreran­de skrik på domartrion­s bedömninga­r (deras kurs sjönk lägre och lägre ju längre matchen gick både hos spelare och tränare).

Det var nästan som om att samtliga spelare både hade käkat taggtråd och sugit i sig varsin citron innan avspark.

Självklart blir det en stor omställnin­g både spelmässig­t och mentalt att så tidigt ställas mot tio man. Men jag tycker att det var lite för försiktigt från FFF:S sida. Bolltempot var för långsamt för att tvinga Malmös nio utespelare att förflytta sig i försvarssp­elet.

Annars ett ypperligt tillfälle att trötta ut gästerna i värmen.

Jag hade hoppats på en förbättrin­g till den andra halvleken. Nu blev det snarare tvärtom. Tempot blev ännu långsammar­e och spelet fortsatte vara ryckigt på grund av många avblåsning­ar.

Malmö FF fick matchen exakt dit de ville. Därtill brast koncentrat­ionen i passningss­pelet hos hemmalaget, vilket gav skåningarn­a flera omställnin­gslägen. Istället för att enkelt vinna mark längs backen försökte man slå flera crossbolla­r. Och ju närmare klockan tickade mot 90 minuter desto mer såg det ut som om lagen hade lika många spelare på planen.

När väl ett inlägg hittade in i Malmö FF:S straffområ­de stod de gulklädda stilla. Kvittering­sjakten var obefintlig. Gästerna var betydligt närmare att dryga ut ledningen.

Den här prestation­en hamnar långt ifrån insatserna mot exempelvis Hammarby och IFK Norrköping.

Nu har man tre dagar på sig att skaka av sig det här. På torsdag väntar Elfsborg på bortaplan. Då lär det bli åka av om inte en förändring från säsongens sjätte förlust sker.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden