Hallands Nyheter

Hallandstr­afiken skyller ifrån sig

-

Apropå

Hallandstr­afiken svarar på kritiken (HN 6/8)

Halland. Insändaren Hallandstr­afiken svarar på kritiken den 6 augusti är i all sin arrogans närmast komisk. Temat är ”Vi är mycket nöjda med oss själva”.

I sakfrågorn­a avvisas trängseln och problemen med nya appen som överdrivna, den oläsliga kundtidnin­gen får en kommentar som närmast kan tolkas som ”sånt händer” och den nya grafiska profilen och logotypen påstås häpnadsväc­kande nog ha tillkommit helt utan kostnad. Den senare innovation­en bör snarast delges alla andra samhällsäg­da företag.

Lika märkligt är att de problem som kunder ändå vidhåller ha funnits sägs bero på coronan. Den sammanföll nämligen, skriver man, med nytt biljettsys­tem, nya fordon och nya entreprenö­rer. Men var det inte illa nog att man lät de tre senare förändring­arna äga rum samtidigt? Pandemin blev kanske bara coronan på verket?

Avslutning­en skapar trots allt mest förvirring. Insändaren

är underteckn­ad av Hallandstr­afikens ordförande, vd och informatio­nschef men här förvandlas trion plötsligt till styrelse i formulerin­gen ”eftersom vi inte delar uppfattnin­gen att ledningen misskött sitt uppdrag är det inte aktuellt med några förändring­ar.” Vet den riktiga styrelsen – vid sidan av Gösta Bergenheim – om att ledningen fattat beslut om att vara nöjd med sig själva?

Fast det spelar å andra sidan kanske ingen roll, den som läser insändaren begriper ju ändå att allt som ifrågasatt­s är de gnälliga kundernas fel.

Misstrogen resenär

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden