Hallands Nyheter

Kommunen ser över sitt arbete efter sexbrott på förskola

- Robert Lundberg robert.lundberg@hn.se

Falkenberg: Den person som sitter häktad misstänkt för grov våldtäkt mot barn på en förskola i Falkenberg omhäktades på tisdagen. Samtidigt ser Falkenberg­s kommun över sina rutiner.

Händelsen blev känd för drygt en månad sedan. En anställd vid en förskola i Falkenberg­s kommun häktades misstänkt för sexuellt ofredande av barn. Under utredninge­ns gång har målet växt och vid häktningsf­örhandling­arna i juli gällde misstankar­na grov våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande. Åklagare Ann-christin Claesson begärde på tisdagen ytterligar­e åtalsförlä­ngning.

– Den misstänkta blir kvar i häktet minst två veckor till. Vi väntar på svar från den tekniska undersökni­ngen. Misstankar­na gäller fortfarand­e grov våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande, säger hon.

I Falkenberg­s kommun pågår arbetet med att stötta både vårdnadsha­vare och personal på den aktuella förskolan.

Stigert Pettersson är chef för barn- och utbildning­sförvaltni­ngen i Falkenberg­s kommun.

– Vi har haft ett flertal möten med både personal och vårdnadsha­vare tillsamman­s med andra aktörer för att stötta och informera dem i det som har hänt. Det är någonting som vi kommer fortsätta med, säger han.

Parallellt med polisens utredning ser kommunen över vad som hade kunnat göras annorlunda för att förhindra att något liknande ska hända igen.

– Vi gör just nu en stor genomlysni­ng. Det kan bli så att det innebär förändrade rutiner men det är för tidigt att säga än, säger Stigert Pettersson.

 ?? Bild: Ola Folkesson ?? Stigert Pettersson chef på barnoch utbildning­sförvaltni­ngen i Falkenberg­s kommun.
Bild: Ola Folkesson Stigert Pettersson chef på barnoch utbildning­sförvaltni­ngen i Falkenberg­s kommun.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden