Hallands Nyheter

Färgglad hattparad fick kröna sommarens uteträffar för seniorer

- Johannes Widergren johannes.widergren@hn.se

Falkenberg: Storans trädgård i Falkenberg var om möjligt ännu mer färgglad än vanligt på tisdagen när det var dags för avslutning för seniorföre­ningen Mölles vänner.

Kerstin Zander är ordförande i föreningen som är en del av mötesplats Mölle. De har sedan tidig sommar arrangerat utomhusträ­ffar för seniorer i syfte att bryta ensamheten. På tisdagen var det dags för avslutning och färgspraka­nde hattparad.

– Vi får inte vara i huset nu under pandemin så gick jag till Kålle Gunnarsson som var så fantastisk och ställde upp så att vi kunde låna hans trädgård här. Att umgås utomhus går jättebra, säger Kerstin Zander.

Varje vecka har någon spelat och sjungit och när vädret velat har mellan 50 och 60 personer samlats i trädgården där Sagocaféet ligger. 50-personersr­egeln gäller inte eftersom det är slutna träffar bara för medlemmar. Och initiative­t har gjort succé.

– De här träffarna har betytt väldigt mycket för många som varit ensamma. Jag kommer att sakna dem, säger Inger Risell, som var en av deltagarna.

För Ingalill Jakobsson har uteträffar­na i Storans trädgård varit viktiga.

– Det betyder otroligt mycket. Jag var jättedeppi­g och ensam och jag miste min katt i samma veva. Jag har sett fram emot träffarna mycket, säger hon.

Att det blev hattparad på avslutning­en kan föreningen tacka Solveig Andersson för. Första träffen kom hon iklädd hatt, och sedan har fler och fler börjat göra det.

– Det här är en spansk hatt som jag fick av en väninna där när jag hälsade på. Hon gick bort i januari så det kändes fint att ha den på mig i dag, säger Solveig Andersson.

Tillsamman­s med väninnan Gerd Johansson har Solveig Andersson under 34 år haft hattfester, så hon var extra nöjd med avslutning­ens aktivitet där både damer och herrar promenerad­e runt i trädgården för att visa upp sina hattar.

Tre kvinnor och tre män skulle prisas för bästa hatt. Eftersom Kålle Gunnarsson inte var på plats fick sonen Simon tillsamman­s med caféperson­alen äran att utse vinnarna.

– Det är otroligt svårt! Jag får väl skylla på kollegorna om någon blir missnöjd, skrattar han.

Solveig Andersson har varit på alla träffar och Gerd Johansson har bara missat en. Båda säger att de betytt mycket för att mota ensamheten som uppstått i coronatide­r.

– Det har varit helt fantastisk­t och härligt, säger Solveig Andersson.

 ?? Bild: Håkan Johansson ?? Utomhusträ­ffarna med Mölles vänner har varit väldigt viktiga för många äldre i Falkenberg. På tisdagen var det fullsatt i Storans trädgård när priset för Bästa hatt skulle delas ut.
Bild: Håkan Johansson Utomhusträ­ffarna med Mölles vänner har varit väldigt viktiga för många äldre i Falkenberg. På tisdagen var det fullsatt i Storans trädgård när priset för Bästa hatt skulle delas ut.
 ??  ?? Förutom hattparad bjöds det på både våfflor och dragspelsm­usik i Storans trädgård.
Förutom hattparad bjöds det på både våfflor och dragspelsm­usik i Storans trädgård.
 ??  ?? Solveig Andersson och Gerd Johansson i sina spanska hattar.
Solveig Andersson och Gerd Johansson i sina spanska hattar.
 ??  ?? Kerstin Zander är ordförande i föreningen Mölles vänner.
Kerstin Zander är ordförande i föreningen Mölles vänner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden