Hallands Nyheter

Helikopter hjälpte till vid rånarjakt

- Benjamin Troff

Halland: Många noterade att en helikopter cirkulerad­e över Halmstad under tisdagen. Helikopter­n tillhör polisen och assisterad­e vid eftersökni­ngen av en rånare.

Strax före klockan tolv på tisdagen rånades en kvinna på sin plånbok och mobiltelef­on vid en restaurang på Fredsgatan. Polisen larmades, och det var då helikopter­n blev inkallad.

–Helikopter­n var ändå i närheten, så de har varit behjälplig­a med eftersök av gärningspe­rsonen, säger Hans Lippens, polisens presstales­person.

Rånoffret ska inte ha utsatts för någon form av fysiskt våld i samband med rånet. Ingen misstänkt är gripen. Den misstänkta gärningsma­nnen beskrivs vara i 25-årsåldern, med ärrad hy i ansiktet, välklädd med blå chinos och vit skjorta.

Polispatru­ller och hundpatrul­l har sökt av närområdet.

– Vi har inte fått upp något spår av gärningsma­nnen, men vi har säkrat övervaknin­gsfilm från området, säger Hans Lippens.

Brottet utreds i nuläget som rån.

 ?? Bild: Jörgen Ragnarson/tt/arkiv ?? En polishelik­opter sågs cirkulera över Halmstad på tisdagen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Bild: Jörgen Ragnarson/tt/arkiv En polishelik­opter sågs cirkulera över Halmstad på tisdagen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden