Hallands Nyheter

Vinbergs hete anfallare heter Ardian Berisha

Vinbergs Ardian Berisha är glödhet. Och imponerade så mycket att han fick allsvenska ögon på sig under matchen mot Varbergs Gif.

- Mikael Martinsson

– Kul att det var så. Jag siktar högt, sa 22-åringen efter sin två mål.

Falkenberg­s FFS Jonas Axeldal satt på läktaren och var imponerad av anfallaren­s spel.

Två mål senast mot Olympic följdes upp av två nya som kunde varit fyra…

– Jag vill ju göra mål och är inte helt nöjd med min insats. De chanserna jag missade brukar sitta, sa Adrian.

Varbergs Gif startade matchen i full fart framåt. Redan efter sju minuter hade laget haft två jättechans­er. Rasmus Cronvall kom igenom men sköt utanför och Theodor Graudums var ännu mer ren med då räddade Isak Ekenhart.

Cronvall han också med att skjuta i stolpen i dålig vinkel.

Vinberg var tillbakapr­essat men bidade sin tid. Robin Östman drog till på Viktor Brandqvist­s inlägg men utanför.

Och så efter 15 minuter hade laget hittat ytorna i Varbergs Gifs försvar där det allt som oftast var öppet när kontringar­na kom. Som när Mohammad Ahmadi satte fart från eget straffområ­de och serverade Adrian Berisha ett friläge. Men Albin Svensson räddade.

Efter 17 minuter kom Vinbergs ledningsmå­l Efter en hörna nådde bollen fram till Joel Sibelius på bortre ytan i målgården och Sibelius var obeveklig med sitt skott.

Vinberg fortsatte att vara farligt på omställnin­gar när Varberg tappade boll. Och i den 24:e minuten kunde Victor Brandqvist frispela

Adrian Berisha som enkelt rullade in 2-0. Hans tredje mål på två matcher. Det skulle bli mer.

Vinberg fick ännu mer kontroll på matchen efter det målet. Men en vilt springande Rasmus Cronvall fick äntligen med sig bollen på rätt sätt och satte Liam Munther ett öppet-målläge och då var det reducerat i den 43:e minuten.

Men i andra halvlek såg Ardian Berisha till att avgöra matchen med sitt 3–1-mål efter 57 minuter. Och det var en riktig pärla.

– Jag såg bollen komma mot mig och petade den sedan åt sidan och laddade. Det var skönt att göra det mot deras målvakt som kom med kommentare­r hela tiden.

Berisha har spel i Halmstads BK bakom sig.

– Jag hade ett a-lagskontra­kt i två och ett halvt år och det här känns som ett bra avstamp. Jag siktar högre.

4–1-målet gjordes av Adrian Rexhepi och Varbergs Gif var aldrig riktigt nära.