Hallands Nyheter

New York Rangers vann draftlotte­riet

-

New York Rangers vann draftlotte­riet i NHL och kan nu välja den kanadensis­ka supertalan­gen Alexis Lafrenière som nummer ett i oktober.

Därmed ett helt okej tröstpris för Henrik Lundqvist, Mika Zibanejad och övriga i det lag som för några dagar sedan fick lämna slutspelsb­ubblan i Toronto efter att ha förlorat mot Carolina med 3–0 i matcher.

Alexis Lafrenière är en 18-årig ytterforwa­rd som spelat sin hockey i den kanadensis­ka juniorliga­n QMJHL för Rimouski Oceanic de tre senaste säsongerna. Den gångna säsongen svarade han för 112 poäng, fördelat på 35 mål och 77 assists på 52 matcher och vann poängligan i överlägsen stil.

I slutet av juni genomförde­s det första lotteriet med de sju lag som helt missade slutspel. Där skedde något så ovanligt som att inget lag fick förstavale­t. Så den här gången var det de åtta Nhl-klubbar som blev utslagna under den förturneri­ng till slutspelet som avslutades i söndags som gjorde upp om valet. Förutom New York hade Edmonton, Florida, Minnesota, Nashville, Pittsburgh, Toronto och Winnipeg chansen.

Det är första gången sedan 1965 som New York Rangers får drafta som nummer ett. I övrigt tros både Djurgården­s Alexander Holtz och Frölundas Lucas Raymond bli tingade tidigt.

 ?? Bild: Erik Simander ?? Alexis Lafrenière, som jublar efter finalen i Junior-vm 2020, är den troliga draftettan som New York Rangers nu kan lägga vantarna på.
Bild: Erik Simander Alexis Lafrenière, som jublar efter finalen i Junior-vm 2020, är den troliga draftettan som New York Rangers nu kan lägga vantarna på.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden