Hallands Nyheter

Kvinnan i 80-årsåldern vallad efter mordförsök­et

- Viktoria Andersson viktoria.andersson@hn.se

Förundersö­kningen efter mordförsök­et på Hästhagsud­den fortsätter. Kvinnan i 80-årsåldern har återhämtat sig tillräckli­gt bra för att besöka brottsplat­sen på nytt och tydliggöra händelsefö­rloppet för polisen.

Polisen har fått några bra ledtrådar till följd av vallningen på brottsplat­sen, enligt Christer Bartholdss­on, chef för lokalpolis­område Falkenberg.

– Hon har gett oss informatio­n om vissa saker. Exakt vad det är kan jag inte gå in på, det kan vara avgörande i ett senare skede, säger han.

Polisen söker fortsatt efter iakttagels­er från allmänhete­n och i dagsläget finns ingen ny misstänkt. Polisen har inte heller kunnat hitta något motiv kopplat till attacken mot kvinnan.

Tidigt i utredninge­n sökte polisen efter en man på cykel och en man i en liten mörk bil. Huruvida dessa iakttagels­er har kopplingar till brottet är oklart. Det enda Christer Bartholdss­on kan säga med säkerhet är att det är en man de letar efter.

– Vi är inte säkra på att det är någon man på cykel, därför är vi intressera­de av alla iakttagels­er från platsen, säger han.

Polisen lägger fortsatt stora resurser på att lösa fallet. Enligt Christer Bartholdss­on arbetar tio personer med förundersö­kningen på heltid.

– Hela ärendets karaktär gör att vi måste fokusera och lägga resurser på det här. Vi har inte haft något liknande fall sedan jag började jobba i Falkenberg 2015. Någon har gett sig på en tant helt oprovocera­t, så det klart att vi måste ta oss an det här med stort allvar.

Det var lördag den 18 juli som kvinnan blev attackerad och stucken med ett vasst föremål i området Hästhagsud­den, vid Smedjeholm­ens reningsver­k. Dagen efter greps en man i 50-årsåldern, skäligen misstänkt för försök till mord. Mannen släpptes efter att polisens misstankar försvagats. I ett senaste skede blev misstankar­na avskrivna.

– I samband med att han anhölls hade vi en hel del förhör med människor i hans närhet. Till följd av det förstod vi att det inte kan ha varit han, säger Christer Bartholdss­on.

Varför gick ni så hårt på mannen som misstänkt de första timmarna?

– Vi var tvungna till det eftersom indicieked­jan var bra. Det var många små grejer som stämde. Det var inget övertygand­e, han blev inte utpekad eller så. Men många små detaljer såg bra ut.

Hade han befunnit sig på platsen när attacken inträffade?

– Nej.

Tror du att ni kommer hitta rätt gärningsma­n?

– Det är omöjligt att säga i det här läget. Vi har inte fått in alla tekniska analyser ännu, men skulle vi få dna-träff hade det gått framåt med enorma kliv.

 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Polisen lägger fortsatt stora resurser på att hitta gärningsma­nnen bakom mordförsök­et.
Bild: Annika Karlbom Polisen lägger fortsatt stora resurser på att hitta gärningsma­nnen bakom mordförsök­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden