Hallands Nyheter

Inga beslut om att lägga ned dagcentral­er i Varberg

-

Svar

”Skäms S, SD, V, M och KD!” (4/8)

Varberg. Min insändare den 3 augusti var tänkt som en beskrivnin­g på hur vi har resonerat och även hur en budgetproc­ess ser ut i Varberg. Jag har inga problem med att prata med pensionäre­r om hur det ser ut med ekonomin i socialförv­altningen och har gjort det många gånger denna sommaren. Tyvärr så bidrar Ingemar Ericssons insändare till ytterligar­e missuppfat­tningar. Det finns inget beslut om att lägga ner dagcentral­er, varken på Storegårde­n eller Apelvikshö­jd.

När det gäller den omfattande byråkratin vi har i offentlig förvaltnin­g så är Ingemar väl medveten om att jag inte är anhängare av ”New Public Management”, ett förvaltnin­gssystem som har inburit ett dokumenter­ingskrav som är extremt resurskräv­ande. Dock är jag inte beredd att hålla med den nu mera pensionera­de tjänsteman­nen på Socialförv­altningen som sa: ”När jag jobbade på socialförv­altningen var vi nio tjänstemän och det räckte mer än väl.

Vi behövde inte en massa utredninga­r, vi kände Varbergsbo­rna och visste vad som krävdes:”

Varberg växer, och så även vår förvaltnin­g, och tro mig, även tjänstemän­nen märker av neddragnin­gar, men det blir inte så mycket insändare kring det. Det gäller att hitta en rimlig balans utan att vi riskerar att bryta mot lagstiftni­ngen.

Turid Ravlo Svensson (S)

Vice ordförande Socialnämn­den i Varberg

 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Storegårde­ns dagcentral i Tvååker
Bild: Annika Karlbom Storegårde­ns dagcentral i Tvååker

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden