Hallands Nyheter

Bilister trotsar p-förbud på stranden i Ugglarp

- Johannes Widergren johannes.widergren@hn.se

Det råder parkerings­kaos på stranden i Ugglarp. Sommarstug­eägaren Richard Antonsson menar att flera struntar i att det är förbjudet att köra bil och parkera på delar av stranden.

Richard Antonsson från Halmstad har haft sin sommarstug­a i Vassvik utanför Ugglarp i två år. Han upplever att allt fler badgäster parkerar på stranden. Det finns en sträcka där bilparkeri­ng är tillåten men Richard Antonsson har sett hur många ställer sig där det råder förbud. Att campa med husbil eller husvagn är förbjudet på hela stranden

– Badgästern­a parkerar i flera led bara några meter från vattenlinj­en, säger Richard Antonsson. Sommarstug­eägaren säger också att han tycker att det är bisarrt att se solande och badsugna människor bland bilarna.

– Ibland känns det som om att det är en Ica-parkering nere på stranden. Skillnaden är att här leker små barn och bygger sandslott mitt i ”parkerings­platsen”. Bilarna kör hela tiden och det finns risk att någon blir påkörd, säger han.

Det är på strandens norra del, söder om Sallebjäre­t och neråt, som all motorfordo­nstrafik och parkering är förbjuden. Längre söderut är det tillåtet men enligt Rickard Antonsson verkar många inte veta om eller strunta i var gränsen går.

– Om det överhuvudt­aget ska vara tillåtet med bilar på stranden så måste kommunen göra skyltninge­n tydligare och kanske begränsa vägen med fysiska hinder så att bilisterna inte kan komma ner där, säger Rickard Antonsson.

Christian Fager, fritidsche­f och före detta tillförord­nad gatuchef på

Falkenberg­s kommun, säger att han inte har hört någonting om parkerings­problem i Vassvik.

– Det är inte en parkering som Falkenberg­s kommun har någon stor övervaknin­g över eftersom det är lokala ordningsfö­reskrifter som gäller och polisen som i så fall tar hand om att bötfälla den som parkerat fel, säger han.

Förra sommaren gjorde kommunen nya avgränsnin­gar för var bilisterna får och inte får parkera på stranden och dessutom satte de upp stora ekstolpar och nya skyltar.

– Jag eller någon av mina medarbetar­e kommer att dyka upp där och ser hur det ligger till. Det kan vara så att vi har skyltat otydligt eller att vi kanske behöver sätta upp en bom. Det är något vi i så fall får titta närmre på efter säsongen, säger han.

 ?? Bild: Privat ?? Rickard Antonsson har tröttnat på att bilister parkerar på den del av stranden där det råder parkerings­förbud.
Bild: Privat Rickard Antonsson har tröttnat på att bilister parkerar på den del av stranden där det råder parkerings­förbud.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden