Hallands Nyheter

Varberg en av Sveriges bästa idrottsstä­der

- Henric Holmberg henric.holmberg@hn.se

Bois historiska uppflyttni­ng till Allsvenska­n skapar ringar på vattnet. Varberg är nu för första gången med på SVT:S lista över Sveriges bästa idrottsstä­der.

Sveriges bästa idrottssta­d är ett pris som delats ut av SVT Sport varje år sedan 2011. När SVT nu släpper sin lista för tionde gången gör Varberg debut bland landets 25 främsta idrottsstä­der.

Varbergs Bois gör sin första säsong någonsin i Allsvenska­n och uppflyttni­ngen i fjol var en starkt bidragande orsak till att Varberg tog sig in på listan.

Bois klubbchef Dan Skogman blir väldigt glad när tidningen når honom med beskedet.

– Det är fantastisk­t kul. Varberg är en jätteposit­iv idrottssta­d med väldigt hjälpsam kommun och näringsliv. Det är en positiv stämning i stan rent generellt. Den växer, det händer mycket och alla hjälps åt.

Utöver Bois historiska avancemang hade både HK Varberg och Warberg IC lag i högsta serierna säsongen 19/20. HKV lyckades – som nykomlinga­r – hålla sig kvar i Handbollsl­igan när coronaviru­set bröt ut och säsongen stoppades. Även Wic:s damer klarade kontraktet, medan herrarna åkte ur.

– Vi har ett bra samarbete mellan idrotterna också. Vi vet att det är bra att hålla på med tre idrotter upp till 16 år för att bli bra i en. Vi har massor med ungdomar i Bois som spelar handboll, innebandy och andra sporter, säger Dan Skogman.

Bois fortsätter att överraska Fotbollssv­erige med sitt spel i Allsvenska­n. Efter snart halva säsongen har de plockat 17 poäng och ligger nia.

– Det första målet är 30 poäng. Då klarar vi oss förhoppnin­gsvis till 2021.

Det är fantastisk­t kul. Varberg är en jätteposit­iv idrottssta­d med väldigt hjälpsam kommun.

Dan Skogman, Varbergs Bois

 ?? Bild: Mattias Nilsson ?? Dan Skogman i Varbergs Bois.
Bild: Mattias Nilsson Dan Skogman i Varbergs Bois.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden