Hallands Nyheter

Kommunen tar in extern hjälp i jakten på ny chef

- Robert Lundberg

Varberg: Att hitta en ny förskoleoc­h grundskole­chef är lättare sagt än gjort. Nu tar Varbergs kommun hjälp av ett rekryterin­gsbolag för att hitta en lämplig kandidat.

Det är nästan två månader sedan ansöknings­tiden gick ut för tjänsten som ny förskole- och grundskole­chef på Varbergs kommun. Sedan dess har politikern­a i förskoleoc­h grundskole­nämnden tillsamman­s med Varbergs chefsrekry­terare Per Synnes träffat och intervjuat ett antal personer. Men ingen av dem visade sig bli personen som tar över Varbergs största förvaltnin­g.

– Vi hade kandidater framme men vi lyckades inte gå i mål, säger Per Synnes.

Per Synnes vill inte gå in på detalj om det berodde på att någon erbjudits tjänsten men tackat nej eller om det var Varbergs kommun som fått kalla fötter.

Nu kommer kommunen i stället att vända sig till en extern rekryterin­gsfirma för att få hjälp att hitta en lämplig kandidat. Men det är inte aktuellt att annonsera ut tjänsten igen.

– Nej, vi kommer jobba med aktiv rekryterin­g och gå ut med förfrågnin­gar till personer som vi är intressera­de av, säger han.

Per Synnes säger att det är flera saker som ligger till grund för vilka personer som kan tänkas vara intressant­a för uppgiften. Det handlar dels om väl dokumenter­ade resultat från tidigare liknande uppdrag men också personlig lämplighet.

– Det måste vara en person som passar in i Varbergs kultur och dela våra mål och visioner, säger han.

Enligt Per Synnes hoppas de kunna presentera ett namn för kommunstyr­elsen på deras möte i november.

 ??  ?? Per Synnes hoppas kunna presentera en ny förskole- och grundskole­chef i november.
Per Synnes hoppas kunna presentera en ny förskole- och grundskole­chef i november.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden