Hallands Nyheter

Oklart vem som kastade sten mot polis

- Pär Lindqvist par.lindqvist@hn.se 010-471 54 39

Falkenberg: När polisen i början av september ryckte ut till Falkagård möttes de av stenkastan­de ungdomar. Nu läggs utredninge­n ned.

På kvällen den tredje september var det oroligt på Falkagård. När polispatru­llen anlände till Stenfalksv­ägen möttes de av ungdomar som spärrat av vägen med byggstaket. Ungdomarna var maskerade och kastade dessutom stenar mot polisen. Stenar som landade nära poliser och deras fordon.

Att polisen attackeras på det här sättet är väldigt ovanligt i Falkenberg och skapade efteråt många upprörda röster.

En anmälan om sabotage mot blåljusver­ksamhet upprättade­s men nu visar det sig att ärendet är nedlagt.

– Det var ett maskerat gäng som stod på ett ganska långt avstånd. Kollegorna har inte en susning om

Just nu är det fokus på de tre mest aktiva. De här tre betraktar vi som drivande.

Jesper Koch

Förundersö­kningsleda­re

vilka det är och då kan vi inte ro det i land, säger Jesper Koch, förundersö­kningsleda­re i fallet.

Däremot utreder han flera andra brott: bland annat inbrottsst­ölder, misshandel, olaga hot och ofredande som kan kopplas till ungdomar på Falkagård.

– Just nu är det fokus på de tre mest aktiva. De här tre betraktar vi som drivande. Det är betydligt fler ungdomar inblandade men många är inte straffmynd­iga och då blir de direkt ett fall för socialtjän­sten.

Brotten ska ha skett på Falkagård men främst på andra delar i Halland, från Falkenberg i norr till Laholm i söder. Polisens utredare ska bland annat bearbeta filmmateri­al och gå igenom den tekniska bevisninge­n som finns kring brotten.

– Det är såpass många ärenden att det ligger på flera olika enheter. Jag kan tänka mig att det tar tre, fyra veckor innan vi kan lämna utredninge­n till åklagare, säger Jesper Koch.

Utredninge­n kring den eldförstör­da trucken på en byggarbets­plats dagen efter stenkastni­ngen lever vidare efter ett fynd på plats.

 ?? Bild: Pär Lindqvist ?? Polisen blev attackerad på Stenfalksv­ägen.
Bild: Pär Lindqvist Polisen blev attackerad på Stenfalksv­ägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden