Hallands Nyheter

Flera nya fall av covid-19 i HBK inför helgens match

- Fredrik Jonsson fredrik.jonsson@hn.se

Två nyckelspel­are och flera ledare i HBK har testat positivt för covid-19 – och missar lördagens match mot Ljungskile.

Nu testar HBK hela truppen och ändrar på rutinerna inför matchen.

– Alla som närvarar på lördag kommer att vara friska, säger Simon Bakkioui.

Under onsdagen berättade Magnus Haglund att han testat positivt för covid-19.

HBK:S manager började känna sig krasslig under hemresan från söndagens bortamatch i Superettan mot Akropolis och har de senaste dagarna hållit sig borta från spelartrup­pen och hela verksamhet­en.

– Jag har feber, huvudvärk och mår allmänt skit, berättade Magnus Haglund.

– Det är omöjligt att veta varifrån jag har fått det. Men jag har i alla fall inte tappat lukt- och smaksinnet.

Alla som närvarar på lördag kommer att vara friska.

Nu står det klart att i stort sett hela HBK:S ledarstab och två spelare också testat positivt för covid-19 och därmed missar lördagens hemmamatch mot Ljungskile.

Det handlar om skyttekung­en Rasmus Wiedesheim-paul och mittfältsm­otorn Joel Allansson samt assisteran­de tränaren Torbjörn Arvidsson, målvaktstr­änaren Dennis Nilsson och materialfö­rvaltaren Sven Karlsson.

– Joel och Rasmus kände något och därför var de hemma i går (läs; i onsdags) ändå. När vi fick höra att Magnus (Haglund) var positiv så testade vi dem också, berättar HBK:S sjukgymnas­t Simon Bakkioui.

Rasmus Wiedesheim-paul hade dock ändå missat lördagens match. Skyttekung­en fick en blödning i vaden i söndagens match mot Akropolis.

Dessutom är Dusan Djuric avstängd.

I ledarnas fall har dock ingen av dem känt av några sjukdomssy­mptom.

– Det är det som är sjukt. De har absolut inga tecken på något.

– Nu får de hålla sig borta i tio dagar.

HBK har som säkerhetså­tgärd även gjort tester på övriga ledare och spelare i truppen.

I nuläget kommer Reine Almqvist, om hans test visar att han inte är sjuk, leda laget med hjälp av U19/ U21-tränaren Johan Bergström.

HBK gör också flera ändringar till fredagens träning och förberedel­serna inför matchen mot Ljungskile.

– Alla kommer byta om hemma och komma direkt till träningspl­anen. På lördag samlas vi inte och äter och kör aktivering inför matchen som vi brukar göra utan vi kommer direkt till matchen.

HBK kommer nu informera Ljungskile om sjukdomarn­a i truppen, men Simon Bakkioui poängterar att alla spelare och ledare som närvarar vid lördagens match kommer vara friska.

– Vi får svar på hela truppen i morgon, men alla som närvarar på lördag kommer att vara friska. De som inte är friska kommer inte att vara där, avslutar Simon Bakkioui.

Simon Bakkioui

 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån ?? HBK:S assisteran­de tränare Torbjörn Arvidsson har, precis som Magnus Haglund och ytterligar­e två ledare i staben, testat positivt för covid-19 och kommer inte att vara med när HBK ställs mot Ljungskile på lördag.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån HBK:S assisteran­de tränare Torbjörn Arvidsson har, precis som Magnus Haglund och ytterligar­e två ledare i staben, testat positivt för covid-19 och kommer inte att vara med när HBK ställs mot Ljungskile på lördag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden