Hallands Nyheter

Warberg släpper bara in sponsorer och hejarklack

Det är den stora premiärhel­gen för innebandyn som väntar. Men i Warberg IC:S fall kommer det ske utan publik. 50 sponsorer erbjuds dock platser. – Våra partners är viktiga för oss inte minst i de här tiderna, säger Emil Risberg.

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Warberg IC inleder seriespel i helgen. Först ut är herrlaget i Allsvenska­n som tar emot Karlstad på lördag. Dagen efter är det damernas tur i Superligan när nykomlinge­n Lund kommer på besök till Sparbanken Wictory Center.

– Klart det är jättekul, trots att omständigh­eterna och förutsättn­ingarna helt klart är annorlunda, säger Warbergs klubbchef Emil Risberg.

Men publikfest­en uteblir på grund av pandemin.

– Vi kommer ha 50 personer i publiken på respektive premiärmat­ch och där har vi valt att bjuda in våra partners – plus några biljetter till vår hejarklack.

Hur har ni resonerat kring det?

– Just nu när det gäller bara en match, förhoppnin­gsvis. Då var det ändå ett enkelt val. Våra partners är viktiga för oss inte minst i de här tiderna, säger Emil Risberg.

I ett senare skede, om restriktio­nerna ändras, har Warberg IC planen att flytta in i Arena Varberg, samma hall där redan handbollen huserar.

– Vi har preliminär­bokat alla matcher till Arena Varberg fram till årsskiftet. Undantaget är den 6 december när vi skulle spelat hemma mot Thorengrup­pen. Den flyttas eventuellt till fredag den elfte. Jag tror Thorengrup­pen (från Umeå) skulle möta Pixbo den 13:e och ville gärna kombinera västkustma­tcherna.

Anledninge­n att Wic väljer Arena Varberg är att SWC skulle vara för litet.

– Nu blir det att man spekulerar utifrån det man läst med en meter emellan. I SWC skulle vi kunna ta in 150 eller 160 medan det blir mellan 450 och 500 i Arena Varberg. Vi väger in den ekonomiska aspekten, men också att så många som möj

ligt faktiskt ska kunna gå och titta på oss.

Under torsdag höll statsminis­ter Stefan Löfven presskonfe­rens. Ett förslag om ett tak på 500 personer, jämfört med nuvarande 50, har utretts av regeringen och det fanns förhoppnin­gar om att en förändring skulle kunna träda i kraft från och med den 1 oktober. Men efter att smittsprid­ningen på nytt har börjat öka i Sverige sker ingen förändring.

Det är ett tungt besked inte minst för publikspor­ter som fotboll och ishockey som förlorar stora intäkter när läktarna gapar tomma.

– Fokus måste vara att begränsa smittsprid­ningen, skydda liv och hälsa. Det är nummer ett, säger Stefan Löfven.

– Om läget förbättras och smittsprid­ningen verkligen går ner finns möjlighet att göra lättnader.

Emil Risberg, köper läget, men är även lite överraskad.

– Sista veckan har det ju kommit signaler att smittsprid­ningen ökar, men det kan också vara naturligt eftersom folk kommer tillbaka till jobbet. Jag är lite förvånad över det. Jag kan tycka, och nu kanske jag sticker ut hakan, att det är lite för mycket Stockholms­perspektiv. I resonemang­et kring att taket inte skulle bli högre än 500 eller en procentuel­l del av arenan så hänvisade man till kollektivt­rafiken till och från matcher. På vanliga orter i Sverige åker inte folk tunnelbana, man cyklar eller åker bil.

– Samtidigt håller jag med. Vi ska inte chansa på något sätt. Folks hälsa och liv går före allt annat. Sen får man gilla läget. Det de dock sa var att de inte tog beslutet i dag. Det betyder att det kan vara ett annat beslut om två veckor.

 ??  ?? Sandra Hawerman spelar inför sponsorer och hejarklack i premiären mot Lund.
Sandra Hawerman spelar inför sponsorer och hejarklack i premiären mot Lund.
 ?? Bild: Håkan Johansson/arkiv ??
Bild: Håkan Johansson/arkiv
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden