Hallands Nyheter

Halda Kabil har stenkoll på Onsala inför kvällens Hallandsde­rby

- Jennifer Last

Det kan bli en avgörande poängjakt på fredagen när Varbergs Gif möter Onsala BK på Varberg Energi Arena.

Med fyra matcher kvar i Division 2 västra Götaland behöver Varbergs Gif ta poäng för att inte halka ned till kvalplats. Samtidigt kämpar fredagens motståndar­e Onsala BK, just nu på en fjärdeplat­s i tabellen, för att nå topplagen.

– Vi har förberett oss. Vi vet hur Onsala spelar, de är vassa framåt. Men vi har pratat om det. Vi vet vår kapacitet och vad vi går för, och det är vår hemmaplan. Vi är starka där, säger tränare Halda Kabil.

Startelvan är ännu inte presentera­d och det finns frågetecke­n kring ett par av spelarna, där skadeläget fortfarand­e är oklart.

– Vi har haft lite problem med Theodor Graudums och Isac Johansson, men vi tror att de ska kunna vara med. Annars är de friska, krya och sugna på revansch.

Tidigare i veckan fick mittbacken Stanko Ostojic sparken, efter en incident i omklädning­srummet efter förlusten mot Assyriska. Men dramat ska inte påverka matchen mot Onsala, enligt Halda Kabil.

– Drama och drama... Det beror på hur man ser det. Det är inte roligt när sådant händer, men vi får

Hallands Nyheter tv-sänder matchen mellan Varbergs Gif och Onsala BK – se den på

I dag kl 19.20 gå vidare. Vi måste lägga fokus på matcherna.

Tabellen är jämn och Varbergs Gif har fyra matcher på sig att ta tillräckli­gt många poäng för att hålla sig kvar i division 2.

– Tabellen är som den är. Det gäller att vinna matcher. Det är det enda det handlar om. Det gäller att så fort som möjligt säkra kontraktet. Vi får titta på oss själva och inte på de andra, säger Halda Kabil.

 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån ?? Varbergs Gifs tränare Halda Kabil.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån Varbergs Gifs tränare Halda Kabil.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden