Hallands Nyheter

Emma Knyckare gör julkalende­r i poddformat

- Karin Frid

Podden Flashback Forever gör en egen julkalende­r under december. Temat blir den flera hundra sidor långa tråden ”Historien om böglyftet”.

– Det är en riktig Flashback-klassiker som många är besatta av, säger Ina Lundström från succépodde­n.

Podden Flashback Forever som drivs av komikern Emma Knyckare från Rolfstorp, ”Scroll-mia” och Ina Lundström släpper nu en julkalende­r. Temat är tråden på Flashback med beteckning­en ”Historien bakom böglyftet”. Under nedräkning­en till julafton kommer det under december att släppas ett kortare avsnitt av podden om dagen.

– Vi ville frångå det vanliga formatet lite, så vi kommer att avhandla olika aspekter av tråden på många olika sätt. Gäster och folkbildni­ng kan förekomma, men i vår ton, säger Ina Lundström.

”Historien bakom böglyftet” är en tråd som blivit hundratals sidor och i varje miniavsnit­t kommer trion i podden att besvara några av de frågor som hopats kring det så kallade ”böglyftet” sedan första inlägget gjordes i tråden 2008.

” Det är en humoristis­k tråd absolut…

Ina Lundström

– Vi har väl egentligen sedan början av podden fått frågan om när vi ska göra historien om den här tråden för det är en riktig Flashback-klassiker. Det är en humoristis­k tråd absolut, och folk blir väldigt besatta av den här bilden, vilka personerna är, folk gör också fan-art, målar bilder, gör låtar om det, och så sprids det utomlands. Så det är när Flashback verkligen gör ett avtryck, säger Ina Lundström.

Till julkalende­rn har illustratö­ren Kajsa Bergström Feiff ritat en detaljrik papperskal­ender som går att beställa.

– Vi ville inte göra den digitalt utan det ska vara på riktigt i pappersfor­m med luckor. Det känns väldigt mysigt att kunna ta ett stort grepp om ämnet så att man verkligen kan hänga med det i några veckor, det tror jag att många kan uppskatta. Vi har ju jobbat med det sedan i somras och går all in, vi är otroligt pepp, säger Ina.

 ?? Bild: Nicke Johansson ?? Podden Flashback Forever ska i 24 avsnitt diskutera ”Historien bakom böglyftet”.
Bild: Nicke Johansson Podden Flashback Forever ska i 24 avsnitt diskutera ”Historien bakom böglyftet”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden