Hallands Nyheter

”Idols” fredagsfin­aler drar i gång – utan sjuke Caspar

- Sofia Sundström/tt

”Idol”-deltagaren Caspar Camitz har insjuknat i covid-19 och missar veckans fredagsfin­al, bekräftar TV4 på sin hemsida :

”Vi sätter självklart Caspars och alla idolers hälsa i första rummet och har därför vidtagit nödvändiga åtgärder.”

TV4 meddelar även att alla medverkand­e i produktion­en ska testas inför fredagsfin­alen.

Camitz säger till TV4 att han mår ”under omständigh­eterna bra”.

Sedan starten har coronapand­emin präglat årets ”Idol”-säsong. Under fredagsfin­alerna tillåts 50 personer i studion enligt de nuvarande publikrest­riktionern­a, men för att trots allt få publikkäns­la har TV4 lanserat den så kallade Sverigeväg­gen, där tittarna syns live från sina vardagsrum.

Juryns Nikki Amini säger till TT att produktion­en är förberedd på en sådan här händelse, men vill inte gå in i detalj på hur reglerna är utformade.

– Det finns ett regelverk som kommer att anammas, berättar hon.

22-åriga Nadja Holm från Piteå tycker dock att det är bra att TV4 håller i gång ”Idol” under de här omständigh­eterna, för att det skänker hopp åt tittarna.

– Jag tänker mycket på äldre människor som är fast i sina hem

och kanske bara har tv eller radio att socialiser­a med, säger hon.

Under fredagsfin­alen ska hon utmana sig själv med Beyoncés ”Freedom”. Sedan Nadja Holm började satsa på musiken har hon haft som taktik att alltid sjunga

”lite för svåra låtar”. En strategi hon planerar att fortsätta med igenom hela ”Idol”.

– Jag har sett till att ge mig på artister som är helt sjuka, som Christina Aguilera. Jag har lyssnat mycket på henne och sjungit hennes låtar – då tvingas min röst till att kunna sjunga dem, säger hon.

Under presskonfe­rensen kallade Nikki Aminis jurykolleg­or årets uppställni­ng för den ”starkaste någonsin”. Själv vill hon inte gå så långt.

– Jag har dragit mig för att säga sådana klyschor, höll jag på att säga! Det finns några i årets startfält som är väldigt bra, sedan finns det några som har väldigt mycket att jobba på. Men det är klart, det är många som kan sjunga bra i år. Tidigare säsonger har det funnits en oro för det grundlägga­nde, sångkvalit­eten. Och där är vi överens om att vi känner en trygghet nu, säger hon.

Årets ”Idol”-säsong innehåller flera nya element. Nikki Amini och Alexander Kronlund kommer tillsamman­s att spela in ”Idol-podden”, där de utvecklar sina tankar om årets säsong. Anders Bagge får ett livesänt tv-program som drar i gång 20 minuter före musiktävli­ngen, ”Bagges förfest”. Kishti Tomita kommer i sin tur att leda ”Kurs med Kristi”, där hon tipsar om både sångteknik och hur man förbereder sig för ”Idol”-uttagninga­r.

– Vi kände att det här utrymmet behövs, ett forum där vi i en lugnare kontext kan diskutera och reflektera över fredagsfin­alerna och vad som sägs i sociala medier och övrig media, säger Nikki Amini.

 ?? Bild: Fredrik Sandberg/tt ?? Idolerna som har gått vidare till fredagsfin­al i TV4:S ”Idol”. Överst: Alf Hagström, Nadja Holm, Paulina Pancenkov, Nova Luther, Maya Arctaedius, Mattias Nederman, Simon Karlsson. Nedre raden: Gabriel Abdulahad, Niklas Hultberg, Indra Elg, Ella Hedström, Herman Silow. Caspar Camitz är frånvarand­e.
Bild: Fredrik Sandberg/tt Idolerna som har gått vidare till fredagsfin­al i TV4:S ”Idol”. Överst: Alf Hagström, Nadja Holm, Paulina Pancenkov, Nova Luther, Maya Arctaedius, Mattias Nederman, Simon Karlsson. Nedre raden: Gabriel Abdulahad, Niklas Hultberg, Indra Elg, Ella Hedström, Herman Silow. Caspar Camitz är frånvarand­e.
 ??  ?? Idol-juryn båstår av Nikki Amini, Alexander Kronlund, Kishti Tomita och Anders Bagge.
Idol-juryn båstår av Nikki Amini, Alexander Kronlund, Kishti Tomita och Anders Bagge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden