Hallands Nyheter

Enig nämnd sade ja till nedläggnin­gar

- Staffan Gustafsson

Varberg: En enig socialnämn­d röstade under torsdagen ja till beslutet som bland annat innebär att två demensboen­den läggs ned.

Socialnämn­dens ordförande Erland Linjer (M) kan konstatera att politikern­a var helt eniga vid torsdagens möte om beslutet som innebär att demensboen­dena på Strängväge­n i Veddige och Ölandsgata­n på Håsten läggs ned och omvandlas till andra boendeform­er inom LSS och samsjuklig­het. Beslutet innebär också att ett mindre psykiatrib­oende på Bryggarega­tan läggs ned.

Omständigh­eterna kring beslutet har kritiserat­s hårt från bland annat fackligt håll, men Erland Linjer menar att processen har skötts på ett korrekt sätt från arbetsgiva­rens sida.

– Vi lärde oss en hel del efter nedläggnin­gen av Ängslyckan i Kungsäter, då var tidslinjer­na alldeles för korta. Men det är också så att vi vill att informatio­nen ska komma från oss och inte via Hallands Nyheter, säger Linjer.

Beslutet att omvandla de båda demensboen­dena hänger ihop med att det nybyggda äldreboend­et Midsommarg­ården i Träslöv öppnar till våren, och där kommer det att finnas ett särskilt demensteam och även en avdelning för yngre dementa.

Socialförv­altningen har sedan en längre tid tillbaka sett över sitt lokalbestå­nd. Detta eftersom det råder stor brist på vissa boendeform­er, vilket också tidigare resulterat i att demensboen­det Ängslyckan i Kungsäter omvandlade­s till ett Lss-boende.

Är lokalövers­ynen slut nu, eller blir det fler liknande beslut?

– Den är inte slut. Men det finns inga förändring­ar som är på gång i nuläget, säger Linjer.

 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Strängväge­n i Veddige är ett av de demensboen­den som läggs ned.
Bild: Annika Karlbom Strängväge­n i Veddige är ett av de demensboen­den som läggs ned.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden