Hallands Nyheter

Halmstads BK:S U19-tränare får ansvaret mot Ljungskile

- Fredrik Jonsson

Han har tränat flera av dagens spelare i A-truppen i ungdomsåre­n.

Mot Ljungskile får HBK:S U19-tränare Johan Bergström för första gången som huvudansva­rig kliva ut på Örjans vall. – Det blir kul, men det ordinarie tränarteam­et kommer finnas med i örat på någon av oss, säger Johan Bergström.

Det har varit ett par speciella dygn för HBK inför lördagens hemmamatch mot Ljungskile.

Under torsdagen visade det sig att även nyckelspel­arna Joel Allansson och Rasmus Wiedesheim-paul samt assisteran­de tränaren Torbjörn Ar- vidsson, målvaktstr­änaren Dennis Nilsson och materialan­svarige Sven Karlsson testat positivt för covid-19 precis som HBK:S manager Magnus Haglund.

Därför testades samtliga spelare och ledare i HBK och det gav ytterligar­e ett positivt svar. HBK:S analytiker Reine Almqvist, 71, som var tilltänkt att leda laget har också fått corona, dock utan att ha några symptom.

Fredagens träning leddes i stället av Johan Bergström med hjälp av Alexander Sakac (assisteran­de tränare i U17-laget) och Simon Bakkioui. Det är också den trion plus akademians­varige Robert Nordström som kommer leda HBK mot Ljungskile.

– Det är klart att det är extraordin­ära förutsättn­ingar, men det ordinarie tränarteam­et har jobbat hårt i bakgrunden kan man säga. Även om de har testat positivt har de gett all uppbacknin­g de bara kan, säger Johan Bergström som håller tät kontakt med Haglund, Arvidsson och Almqvist.

Johan Bergström må vara något av en doldis, men är ingen rookie i Hbk-sammanhang. Han är huvudansva­rig för U19-laget (fjärde året), fungerar som assisteran­de tränare i U21-laget, tränarresu­rs för A-truppen och har varit huvudansva­rig för olika Hbk-årgångar i ungdomsver­ksamheten de senaste tio åren.

– Jag har trivts oerhört bra med den kulturen som finns här och att se spelarnas resa. Jag har känt halva A-truppen sedan de var 1415 år och som U19-tränare har det varit en naturlig del att vara med så mycket jag kunnat och stötta i A-verksamhet­en.

Ljungskile blir dock första gången som han får leda ett Hbk-lag som huvudansva­rig på Örjans vall.

– Det sker under tråkiga förutsättn­ingar, men jag känner en fantastisk uppbacknin­g av tränarteam­et och gruppen med spelare och ledare har jobbat så mycket ihop så jag känner mig lugn.

– Det ordinarie tränarteam­et kommer finnas i örat på någon av oss under matchen också.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? U19-huvudträna­ren Johan Bergström kommer ha huvudansva­ret på bänken när HBK möter Ljungskile efter att HBK:S ledarstab drabbats av covid-19.
Bild: Jari Välitalo U19-huvudträna­ren Johan Bergström kommer ha huvudansva­ret på bänken när HBK möter Ljungskile efter att HBK:S ledarstab drabbats av covid-19.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden