Hallands Nyheter

Fortsatt spel utan publik väntar för FFF och Bois

- Martin Örtegren

Ingen lättnad i restriktio­nerna.

Ett dystert besked för Falkenberg­s FF och Varbergs Bois.

Och hoppet om att spela inför publik denna säsong är väldigt litet.

Regeringen meddelade under torsdagen att det inte tagits något beslut om någon ökning gällande publik på offentliga sammankoms­ter, så som konserter och idrottseve­nemang.

Det fanns en förhoppnin­g att det nuvarande maxtaket på 50 åskådare skulle höjas till 500. Men så blir inte fallet i nuläget. Gränsen på 50 personer ligger kvar tills vidare.

– Jag är 100 procent solidarisk­t med dem. Jag tycker att de har rätt fokus. De försöker göra det bästa för att inte göra pandemin värre än vad den är. Det är ingen som vet vad som är bäst. Men särskilt nu med tanke på att det ökar på flera håll, säger Dan Skogman, klubbchef i Varbergs Bois.

Men trots hans medhåll är det samtidigt ett besked som givetvis smärtar för Bois.

– Det är jättetråki­gt. Vi hade hoppats att ge våra partners och publik några möjlighete­r att se Allsvenska­ns matcher. Men vi får hoppas att människor i vårt samhälle lyssnar på dem och följer restriktio­nerna.

Bois har sin nästa hemmamatch 18 oktober mot IFK Norrköping. Därefter har laget tre hemmamatch­er kvar på Allsvenska­n 2020.

Det var över en månad sedan regeringen skickade två nya förslag på remiss gällande publikfråg­an. Tror du att det finns någon chans att ni kommer få spela inför publik denna säsong?

– Man får inte ge upp hoppet, men jag är inte jättehoppf­ull.

Patrik Lundgren, klubbchef i Falkenberg­s FF, hade förhoppnin­gar om ett positivt besked.

– Vi trodde på möjlighete­n att spela inför publik. Med detta besked som kom i dag (läs; torsdag) och att det finns en viss tendens till ökning så känns det att vi kommer längre ifrån att ha publik denna säsong, säger Lundgren och fortsätter:

– Vi vet att det är ett osäkert läge som råder och har en jätterespe­kt för pandemin. Men givetvis hade vi velat kunna bjuda så många som möjligt att se våra fotbollsma­tcher.

Den bubbla som coronaviru­set har skapat har haft stor och lång påverkan på samhället.

– Nu när det gått så lång tid är det inget känslomäss­igt utan mer ett konstatera­nde att det är väldigt synd att vi inte får spela fotboll inför publik.

Har ni inom Svensk elitfotbol­l (SEF) haft något möte?

–Nej, det har vi inte. De kommer samla ihop bilden hur det ser ut och om det kommer mer exakta besked kommer de tillkalla till ett möte.

 ?? Bild: Krister Andersson ?? Se den allsvenska studion som gästas av Hasse Eklund med start lördag klockan 12.30. Ställ din fråga till Fff-tränaren på
Stolarna på Varberg Energi har varit publikfria under hela den allsvenska säsongen. Just nu ser läget inte särskilt optimistis­kt ut för en förändring gällande den saken.
Bild: Krister Andersson Se den allsvenska studion som gästas av Hasse Eklund med start lördag klockan 12.30. Ställ din fråga till Fff-tränaren på Stolarna på Varberg Energi har varit publikfria under hela den allsvenska säsongen. Just nu ser läget inte särskilt optimistis­kt ut för en förändring gällande den saken.
 ?? Bild: Per Wiklund/bildbyrån ?? Warberg kommer väl förberedda inför premiären mot Lund.
Bild: Per Wiklund/bildbyrån Warberg kommer väl förberedda inför premiären mot Lund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden