Hallands Nyheter

Hyresvärde­n går till rätten för att vräka Lilla Napoli

Falkenberg: Pizzerians hyresvärd har vänt sig till Varbergs tingsrätt för att får bort Lilla Napoli. Hyresvärde­n anser att hyresrätte­n är förverkad och har inlett en vräkningsp­rocess.

- Fredrik Wirbing fredrik.wirbing@hn.se 010-471 53 67

Falkenberg: Lilla Napolis hyresvärd vill vräka den kända pizzerian och har skickat in en stämning till Varbergs tingsrätt. Hyresvärde­n anser att hyresrätte­n är förverkad och att Lilla Napoli genast ska lämna lokalerna.

Det har varit många turer sedan fastighete­n som Lilla Napoli ligger i såldes 2019.

Fastighets­ägaren Hallandsbä­cken AB och bolaget Gyllenborg Rigg AB som hyr lokalen där pizzerian bedriver sin verksamhet pratar inte längre med varandra.

Vid ett tillsynsbe­sök 2019 noterades det att pizzerian olovligen ställt upp en toalett på tomten. Dessutom hade det placerats ut tre containrar.

Detta ledde till att kommunen utfärdade ett vite på 100 000 kronor om inte tillbyggna­den och containrar­na försvann.

Gyllenborg AB såg till att det kom hjul på toaletten och det blev mobila containrar.

Men fastighets­ägaren menar att de mobila enheterna aldrig flyttats utan att de står där permanent.

Fastighets­ägaren är därmed orolig för att det ska komma in fler vitesförel­ägganden mot Hallandsbä­cken AB.

Fastighets­ägaren är även kritisk till att pizzerian har byggt ut sin uteserveri­ng utan någon som helst kommunikat­ion med företrädar­e för Hallandsbä­cken AB.

Lilla Napoli ska, enligt fastighets­ägaren, även ha agerat i strid mot bygglovspl­ikten och använt sig av parkerings­platser och mark utan avtal.

– Vi kommer inte överens, därför har vi vänt oss till tingsrätte­n. En hyresgäst måste följa de regler och anvisninga­r som gäller. Sedan måste hyresgäste­n hålla sig till de avtal som gäller när det handlar om ytor och där har de överskridi­t, i två hänseenden, vad vi menar är avtalat. Då anser jag att hyresrätte­n är förverkad, säger Tommy Ström, som är juridiskt ombud för fastighets­ägaren Hallandsbä­cken AB.

Vi kommer inte överens, därför har vi vänt oss till tingsrätte­n. En hyresgäst måste följa de regler och anvisninga­r som gäller.

Tommy Ström, juridiskt ombud för fastighets­ägaren Hallandsbä­cken AB

 ?? Bild: Håkan Johansson ?? Hotas av vräkning. Lilla Napolis hyresvärd har vänt sig till tingsrätte­n för att få bort pizzerian från fastighete­n.
Bild: Håkan Johansson Hotas av vräkning. Lilla Napolis hyresvärd har vänt sig till tingsrätte­n för att få bort pizzerian från fastighete­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden