Hallands Nyheter

Politikern­a säger nej till förtätning i centrum

- Lena Lyxell

Falkenberg: Ägaren till en fastighet i centrum vill bygga ett flerbostad­shus med fyra–fem våningar på en innergård. Önskemålet möts av ett massivt nej.

Den aktuella fastighete­n har namnet Holger 11. Innergårde­n som fastighets­ägaren, Wallins Fastighete­r, vill bebygga ligger på Holgersgat­an.

Fastighets­ägaren har ansökt om planbesked för att få bygga ett flerbostad­shus med fyra–fem våningar och cirka 30 lägenheter på kvarterets innergård.

Förslaget gick inte hem hos politikern­a i kommunstyr­elsen. I motivering­en till beslutet står det bland annat att det finns många utmaningar, bland annat antalet förskolepl­atser, förorening­ar, solstudier, buller, angöring, parkering med mera.

Jag ser så många hinder. Bland annat när det gäller solen och trafiken.

georgia Ferris (kd)

Politikern­a i kommunstyr­elsen var eniga om att säga nej till fastighets­ägarens ansökan.

– Jag ser så många hinder. Bland annat när det gäller solen och trafiken. Jag tvivlar på att det kan bli en hållbar närmiljö. Dessutom har vi så många färdiga planer för bostäder och planer som är pågående. Därför prioritera­r vi planer som gäller kommunal service, säger Georgia Ferris (KD).

Markus Jöngren (MP) är kluven inför en eventuell bebyggelse på innergårde­n i kvarteret Holger.

– Det är precis den typen av förtätning som vi vill ha. Men idag har vi en stor bostadsres­erv i färdiga detaljplan­er och beslutade byggen. Däremot finns det brist på kommunal service i form av till exempel och förskolor. Även om det bär mig emot att säga nej, så ska de resurser vi har läggas på infrastruk­tur och de planer som redan ligger klara. Anneli Andelén (C):

– Det skulle bli för trångt, både med tanke på trafiken och de boende i området.

 ?? Bild: Lena Lyxell ?? Fastighets­ägaren vill bygga 30 lägenheter på innergårde­n, men politikern­a säger nej.
Bild: Lena Lyxell Fastighets­ägaren vill bygga 30 lägenheter på innergårde­n, men politikern­a säger nej.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden