Hallands Nyheter

Därför saknades anfallsstj­ärnan på FFF:S träning

En viktig kugge saknades på Falkenberg­s FF:S sista träning inför matchen mot Örebro. Bäste målskytten Edi Sylisufaj fanns istället hemma i väntan på provsvar för covid-19.

-

Edi Sylisufaj har inte varit med övriga truppen under landslagsu­ppehållet utan fick chansen i Kosovos U21-landslag.

Väl på plats i Kosovo fick flera av Sylisufajs lagkamrate­r sjukdomssy­mptom och inför tisdagens match mot Andorra testade fem lagkamrate­r positivt för covid-19. Men Edi Sylisufajs provsvar var negativt.

– Han kom hem igår och vi vill vara på den säkra sidan och skickade honom direkt för att göra ett test även här, säger Håkan Nilsson och fortsätter:

– Det hade ju varit väldigt illa om Edi spelar mot Örebro för att sedan testa positivt, en sådan situation vill vi undvika till varje pris.

Kort efter lagets träning kunde både Håkan Nilsson och Edi Sylisufaj pusta ut, provsvaret var negativt och Sylisufaj är spelklar.

På träningen matchades Nsima

Peter och John Chibuike som anfallspar och Hasse Eklund vill inte avslöja sina planer.

– Jag vill inte ge motståndar­en någon fördel om hur vi ställer upp, men Edi är med i truppen, säger Eklund.

Skulle Edi Sylisufaj starta så gör han det utan att ha gjort ett pass med laget på nästan två veckor. Men det är inget som Hasse Eklund oroas över.

– Jag tycker inte att det är ett problem, jag har själv spelat med landslag och jag tyckte alltid att jag kom tillbaka med en bra känsla. Det gav en liten kick i självförtr­oendet. Edi vet hur vi spelar och det är inga problem rent taktiskt, säger tränaren.

Franske mittbacken Gregoire Amiot gick av en träning tidigare i veckan efter en känning men på fredagen var han tillbaka och matchades med den troliga startelvan.

 ??  ?? Edi Sylisufaj är spelklar till matchen mot Örebro SK.
Edi Sylisufaj är spelklar till matchen mot Örebro SK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden