Hallands Nyheter

Dusan Djuric tillbaka efter avstängnin­gen: ”Alla lika”

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Avstängnin­gen är avtjänad. Mot Brage är Dusan Djuric tillgängli­g för spel igen – och skickar ett budskap till alla som ser honom som en förebild. – Man ska behandla alla lika och tänka sig för vad man säger, säger Djuric.

Det har varit ett par prövande veckor för den rutinerade Hbk-mittfältar­en som gör comeback i truppen mot Brage. Djuric har missat de fem senaste tävlingsma­tcherna för HBK efter avstängnin­gen för den rasistiska kommentare­n mot Umeås Deniz Yaldir för en månad sedan.

I veckan berättade Djuric för första gången efter domen i ett uttalande på HBK:S hemsida att det har varit en jobbig tid för honom och hans familj och bad återigen om ursäkt för det han har sagt.

När vi pratar med honom efter fredagens träning är mittfältar­en glad över att vara tillgängli­g för spel igen.

– Det är väldigt efterlängt­at eftersom jag sprungit runt här och inte kunnat spela. Det har varit tufft, men jag har fått vila och jag har tagit straffet jag fick och går vidare. Det känns bra att det är över och att man kan återgå till det vanliga, säger Dusan Djuric.

Han säger att han har lagt händelsen bakom sig och är inte särskilt sugen på att prata mer om det.

Du berättade att det har varit en jobbig tid för dig och din familj, kan du utveckla?

– Nej, det är bara så det har varit. Jag vill inte säga mer om det. Jag har tagit mitt straff och nu är det färdigt.

Vad lär man sig från en sådan här episod?

– Att inte säga så igen. Det var dumt och jag råder alla andra att inte säga så heller.

Som förebild för många unga, är det extra viktigt att tänka på?

– Ja, självklart. Man får inte säga sådana saker, svårare än så är det inte. Men vi är alla mänskliga och säger saker vi inte menar ibland. Vad vill du säga till dem som ser dig som förebild?

– Att vara ödmjuk, behandla alla lika och tänka sig för vad man säger.

Under avstängnin­gen var Dusan Djuric även sjuk i covid-19 under drygt tio dagar.

– Nu känns det som vanligt igen, men det var tufft med andningen när man först kom tillbaka.

Mot Brage ser det ut som att en matchoträn­ad Djuric får inleda på bänken efter HBK:S övertygand­e seger mot Gais senast.

– Brage har kommit igång vad jag har hört så vi får se upp med dem. Men om vi presterar allihop kommer vi vinna, svårare än så är det inte. Men alla måste komma upp i en toppnivå och inte slappna av.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? dusan djuric är tillgängli­g för spel igen efter att ha avtjänat sin avstängnin­g och även varit sjuk i covid-19.
Bild: Roger Larsson dusan djuric är tillgängli­g för spel igen efter att ha avtjänat sin avstängnin­g och även varit sjuk i covid-19.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden