Hallands Nyheter

Tillsamman­s kan vi – igen!

-

Efter en sommar med minskad smittsprid­ning av covid-19 befinner vi oss åter i ett allvarligt läge. I Halland ökar smittsprid­ningen, och vi räknar just nu lika många smittade per dag som vi för en tid sedan hade per vecka. Även nationellt och i övriga världen tar pandemin ny fart. Regeringen och Folkhälsom­yndigheten är därför extremt tydlig: vi måste fortsätta våra gemensamma ansträngni­ngar för att undvika ett scenario där många fler kan bli allvarligt sjuka, behöva intensivvå­rd och avlida.

Det har vi alla möjlighete­r att klara – för vi vet ju alla vad som krävs och hur vi behöver agera.

Många av oss har fortsatt att noggrant följa myndighete­rnas råd, men många har nog också känt en trötthet som börjat ta ut sin rätt. Vi är trötta på att hålla avstånd. Vi längtar efter kramar, kalas och konserter. Vi hade hoppats på en lättare höst. Men nu är det återigen dags att ta ställning – mot viruset och för varandra.

Uppmaninge­n är alltjämt

densamma: Håll avstånd, stanna hemma vid minsta symtom och tvätta händerna noggrant och ofta. Under våren fick vi tydliga bevis på vad vi kan uträtta tillsamman­s om vi följer dessa råd. Genom att hjälpas åt och ta rätt beslut i vardagen lyckades vi gemensamt göra skillnad och pressa kurvan. Vi kan göra det igen!

Vi behöver din hjälp Vi som arbetar i kommunen lovar att fortsätta ta vårt ansvar. Det gör vi genom att upprätthål­la våra rutiner och säkerhetså­tgärder, följa myndighete­rnas rekommenda­tioner och – inte minst – förlita oss till vår kompetenta och modiga personalst­yrka som redan uträttat stordåd under hela pandemin. Med detta kommer vi långt. Men inte hela vägen. Vi behöver också hjälp från dig som är kommuninvå­nare för att vi tillsamman­s ska kunna stoppa utveckling­en och platta till kurvan en gång till.

En alldeles särskild uppmaning vill vi rikta till dig som nu åter får besöka dina anhöriga inom äldreomsor­gen, och till dig som har barn inom förskola och skola. Här är vi extra sårbara och beroende av att vi hjälps åt. Följ noggrant de regler som gäller, ta inga risker och stanna alltid, alltid hemma vid minsta symtom.

Låt oss åter hjälpas åt att hålla i och hålla ut. Det mest effektiva vaccinet just nu är det sunda förnuftet och omtanken om varandra!

Ann-charlotte Stenkil (M) kommunstyr­elsens ordförande, Varbergs kommun

Carl Bartler kommundire­ktör Varbergs kommun

 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Ann-charlotte Stenkil (M), kommunstyr­elsens ordförande och Carl Bartler, kommundire­ktör.
Bild: Annika Karlbom Ann-charlotte Stenkil (M), kommunstyr­elsens ordförande och Carl Bartler, kommundire­ktör.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden