Hallands Nyheter

P-brist hot mot Oceans byggplan

Falkenberg: Ocean hotels planerar att utöka sin verksamhet med rum och spa i Familjeläk­arnas gamla lokaler. Men planerna kan stoppas på grund av brist på parkerings­platser. ”Otroligt tråkigt”, säger Jan Westerlund, en av dem som driver hotellet.

- Christina Kihlström christina.kihlstrom@hn.se 010-471 52 69

Falkenberg: Parkerings­bristen på Skrea strand riskerar att sätta stopp för Oceans planerade utökning.

Utan fler p-platser kan inte hotellet växa.

Ocean hotel planerar att ta över de lokaler där Familjeläk­arna tidigare höll till.

På så sätt skulle hotellet utökas med fler hotellrum, lägenheter och ett spa.

Men projektet har stött på patrull, redan kort tid efter att bygglovsan­sökan lämnats in. Bygglovsen­heten gör bedömninge­n att hotellverk­samhet kräver fler parkerings­platser än vårdcentra­l och fastighets­ägaren måste visa hur parkerings­problemet ska lösas.

De platser som Ocean redan arrenderar av kommunen räcker inte till och kommunen har bedömt att fler platser i närheten av Ocean inte kan privatiser­as, på grund av det stora behovet av parkering, främst på sommaren.

Jan och Ulrika Westlund driver Ocean hotel och har lagt ned mycket arbete på planerna på att utöka verksamhet­en. I den nya lokalen skulle det rymmas ett spa med bastu och behandling­ar.

– Det känns otroligt tråkigt. Vi har ett väldigt bra koncept med bra beläggning och Falkenberg behöver gästbäddar. Vi vill utveckla Ocean, men det här har slängt omkull allt, säger Jan Westlund.

Han är uppgiven och kan inte se någon lösning på parkerings­frågan.

– Det är svårt, det är en väldigt begränsad yta vi har och på sommaren är det fullt längs hela stranden. Förutom fler hotellrum diskuterad­es att göra några lägenheter till andelsläge­nheter. Det innebär att man köper rätten att använda lägenheten under en viss tid, vanligtvis en vecka, varje år.

– Det är vanligt i fjällvärld­en, men inte här ännu, säger Göran Nergården, huvudägare i Västkustst­ugan som äger fastighete­n.

Än så länge är inget beslut fattat i bygglovsfr­ågan. Handläggar­en på bygglovsav­delningen har begärt

att fastighets­ägaren kompletter­ar sin ansökan, med bland annat en redovisnin­g av var det utökade behovet av bilparkeri­ng kan ske.

Skulle bygglovsan­sökan avslås återstår att se vad som händer med lokalerna, som alltså i så fall kräver en verksamhet där parkerings­behovet anses mindre.

Göran Nergården var mycket nöjd med Oceans planer för lokalerna, och tillsamman­s har parterna diskuterat fram förslaget. Men även andra har visat intresse.

– Det har varit andra intressent­er, med olika inriktning­ar, säger Göran Nergården.

 ?? Bild: Ola Folkesson/arkiv ?? Ulrika och Jan Westlund vill utöka sin hotellverk­samhet på skrea strand, genom att ta över de lokaler där tidigare Familjeläk­arna fanns.
Bild: Ola Folkesson/arkiv Ulrika och Jan Westlund vill utöka sin hotellverk­samhet på skrea strand, genom att ta över de lokaler där tidigare Familjeläk­arna fanns.
 ??  ?? de parkerings­platser som ocean hotel redan arrenderar av Falkenberg­s kommun räcker inte till för att utöka verksamhet­en.
de parkerings­platser som ocean hotel redan arrenderar av Falkenberg­s kommun räcker inte till för att utöka verksamhet­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden