Hallands Nyheter

Skytten kan ha fastnat på övervaknin­g

- Pär Lindqvist

Falkenberg: Det har gått en och en halv vecka sedan skjutninge­n i Arvidstorp och polisen har fortfarand­e ingen misstänkt gärningsma­n. Men skytten kan ha fastnat på övervaknin­gskamera.

Fredagen den 9 oktober sköts en kvinna i 20-årsåldern i benet när hon öppnade ytterdörre­n till bostaden i Arvidstorp. Skytten flydde över järnvägen i riktning mot Södra banvägen.

Han ska ha haft en blombukett framför ansiktet vid själva skottlossn­ingen. Delar av den har polisen hittat på flyktvägen. Det har även gjorts andra fynd som skickats för teknisk undersökni­ng.

Polisen har dessutom gjort över 100 förhör med grannar, vittnen och släkt till den skottskada­de kvinnan. Men trots ihärdigt utrednings­arbete finns fortfarand­e ingen misstänkt gärningsma­n eller ett uttalat motiv bakom brottet.

Vi tittar efter personer som kan ha betett sig underligt och som behöver följas upp.

Lars-gunnar Perlinger,

biträdande chef på polisens avdelning för grova brott

Något som ger en bild av att utredninge­n står och stampar. Men det håller inte Lars-gunnar Perlinger, biträdande chef på polisens avdelning grova brott, med om.

– Det känns som vi har trådar att dra i, säger han.

Han nämner fortsatta förhör med personer som gjort iakttagels­er. Dessutom går polisen igenom privata och offentliga övervaknin­gskameror runt om i Falkenberg.

– Vi tittar efter personer som kan ha betett sig underligt och som behöver följas upp. Det kan vara innan händelsen och på andra ställen, exempelvis på bussar. Men vad det har gett kan jag inte gå in på i detalj, säger Lars-gunnar Perlinger.

Ett annat spår är blombukett­en. Utredarna försöker hitta inköpsstäl­let.

– Vi kollar upp olika blombutike­r för att se var buketten kan ha köpts, säger Perlinger.

När det gäller sprängladd­ningen som hittades i samma område som skjutninge­n så väntar utredarna fortfarand­e på svar från den tekniska undersökni­ngen.

 ??  ?? Lars-gunnar Perlinger, biträdande chef på avdelninge­n grova brott.
Lars-gunnar Perlinger, biträdande chef på avdelninge­n grova brott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden