Hallands Nyheter

Dubbeldram­a i Blekinge när Falkenberg tog två poäng

- Jennifer Last jennifer.last@hn.se

Det blev en nervkittla­nde tillställn­ing i Karlskrona i den tredje omgången av Pingisliga­n. Matchen togs till en avgörande dubbel innan Falkenberg till slut kunde avgöra och få med sig två poäng hem.

Falkenberg­s BTK tog sig an Lyckeby BTK på bortaplan i den tredje omgången av Pingisliga­n. Och det blev minst sagt en riktig rysare. Efter sex spelade singlar hade de båda lagen vunnit lika många matcher och det krävdes en dubbel för att avgöra lagmatchen.

17-årige Charlie Widing inledde med att vinna sin första singel, där

Christoffe­r Kjellsson stod för motståndet.

– Min insats var fan jävligt bra i dag faktiskt, säger Widing.

Därefter förlorade grekiska nyförvärve­t Anastasios Riniotis en femsetare mot Khaled Assar.

Det var upp till An Shu att sätta sitt lag i förarsätet inför de tre avslutande singelmatc­herna. Efter många om och men lyckades han göra det. Shu förlorade första setet mot Anton Andersson men vann de två nästföljan­de med 11–10. Fbtk-spelarens motståndar­e repade sig och tog hem det fjärde setet. Det krävdes ett femte avgörande set. Och där var Shu starkare. Han vann med 11–10 och därmed matchen.

– När jag låg under med 6–10 i skiljeset spelade jag med en helt annan taktik. Jag körde bara långa servar. Jag ändrade helt taktik efter det och började från början. Det hjälpte, säger Shu.

2–1 till FBTK efter tre spelade matcher.

Anastasios Riniotis satte sedan sitt lag i ett ypperligt läge att avgöra lagmatchen. Han vann sin andra singel mot Christoffe­r Kjellsson. Men An Shu kunde inte avgöra på bordet bredvid. Tre set var allt Lyckebys Khaled Assar behövde för att städa av veteranen.

Och det var här nerverna sattes på spel. Charlie Widing hade chansen att avgöra den tredje omgången borta i Blekinge. Denna gång stod Anton Andersson för motståndet. Och det blev uppförsbac­ke direkt för Widing som förlorade de första två seten med 5–11 respektive 8–11.

Men Widing kom tillbaka och tog matchen till fem set. Där räckte inte löftet till, 5-11 i femte set.

Även i dubbeln var det jämnt. Fbtk-spelarna kammade hem första set med 11–10 innan de kunde sätta spiken i kistan och vinna det avgörande setet med 11–6. Bortalaget tog därmed med sig två viktiga poäng hem till Falkenberg.

– Det är bra för laget. Det är skönt att få lite extra poäng i tabellen så att vi kan fightas för att stanna kvar. Men jag tycker att vi borde ha haft en trepoängar­e ändå, säger Widing.

 ?? Bild: Per Hällström ?? 17-årige Charlie Widing är nöjd med sin insats borta mot Lyckeby.
Bild: Per Hällström 17-årige Charlie Widing är nöjd med sin insats borta mot Lyckeby.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden