Hallands Nyheter

Monsterfil­men om Nelly Rapp ska trotsa pandemin

-

Vampyrer, spöken och varulvar ställer till det för monsterjäg­aren Nelly Rapp. Utanför bioduken är problemen minst lika stora. – Jag hoppas att folk ska våga gå och se filmen, säger Matilda Gross som spelar huvudrolle­n.

Efter en mängd ”Lassemaja”-filmatiser­ingar är det dags för Martin Widmarks barnbokshj­ältinna Nelly Rapp att ta steget till vita duken. Tajmningen kunde vara bättre, det medger regissören Amanda Adolfsson (”Unga Sophie Bell” och tv-serierna ”Bonusfamil­jen” och ”Eagles”).

– Det har förstås förekommit många grubblerie­r fram och tillbaka. Men eftersom så många filmer har flyttats fram så skulle vi kanske få vänta ett helt år och det kändes bara så tråkigt. Allting kan ju bara inte stanna av.

Så den 23 oktober blir det premiär för Nelly Rapp. Hon är en elvaårig monsterint­resserad excentrike­r som inte har så många vänner och bor tillsamman­s med sin pappa och hunden London. Under novemberlo­vet får hon åka till sin morbror Hannibal (Johan Rheborg) och hans vän Lena-sleva (Marianne Mörck) och hälsa på i deras stora, småmystisk­a herrgård. Det dröjer inte länge innan Nelly inser att det förekommer konstiga saker i huset, redan första natten hittar hon en fängslad vampyr i källaren.

– Hon är en väldigt envis tjej som är stark och modig. Hon kan bli ledsen när folk inte förstår henne men samtidigt så bryr hon sig inte så mycket om vad andra tycker och tänker om henne, säger Matilda Gross som spelar titelrolle­n.

Hon blev utvald efter en lång process där barnrollsä­ttar-specialist­en Maggie Widstrand letade över hela landet efter rätt Nelly.

– Så blev hon tipsad om en briljant tjej som spelade i ”Matilda”-musikalen i Malmö, samtidigt som jag blev tipsad om samma tjej av Marianne Mörck, som också spelade

 ?? Bild: Amir Nabizadeh ?? ”nelly rapp - monsterage­nt” kan få uppföljare. ”Vi vill gärna fortsätta att berätta om nelly men det beror på hur det går och vi är medvetna om att vi ligger i riskzonen”, säger regissören amanda adolfsson, här med huvudrolls­innehavare­n Matilda gross.
Bild: Amir Nabizadeh ”nelly rapp - monsterage­nt” kan få uppföljare. ”Vi vill gärna fortsätta att berätta om nelly men det beror på hur det går och vi är medvetna om att vi ligger i riskzonen”, säger regissören amanda adolfsson, här med huvudrolls­innehavare­n Matilda gross.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden