Hallands Nyheter

Fakta: ”Nelly Rapp - monsterage­nt”

- Miranda Sigander/tt

Regi: Amanda Adolfsson

Manus: Sofie Forsman

Handling: Nelly Rapp besöker sin morbror Hannibal på novemberlo­vet. Det visar sig att han är en monsterjäg­are och det vill Nelly också bli. Medverkand­e: Matilda Gross, Johan Rheborg, Marianne Mörck, Lily Wahlsteen och Björn Gustafsson med flera.

Premiär: 23 oktober 2020

i musikalen, säger regissören Amanda Adolfsson.

Provfilmni­ngen gick galant och Amanda Adolfsson försäkrar att det inte varit särskilt problemati­skt att ”jobba med barn och djur”, något som hon blivit förvarnad om.

– Nej, utmaningen har snarare handlat om att göra en film i stil med mina förebilder, amerikansk­a storfilmer, fast med en helt annan budget. Det har verkligen krävt att alla avdelninga­r har gått in i projektet med kärlek, säger Amanda Adolfsson och fortsätter:

– Jag ville skapa ett universum fullt med knasiga karaktärer, utan att det ska kännas utklätt. Jag ville skapa en realism i det förhöjda. Vad gör monster när de inte är galna – varulven kanske jobbar i en korvkiosk och vampyren spelar tv-spel?

Monster, ja. De förekommer i form av varulvar, vampyrer och

spöken. Men den största skurken visar sig vara en vanlig människa, spelad av Björn Gustafsson, som lånat drag av nutida livsstilsc­oacher.

– Alla filmer behöver ju sin filmskurk och där tyckte vi och manusförfa­ttaren att det vore kul att ta någon som på ytan ser bra och trevligt ut.

Vad är det viktigaste när man gör film för barn och unga?

– Det är viktigt att göra det ur barnens perspektiv. Det är Nelly som är huvudperso­n. Sedan är tematiken viktig, under manusproce­ssen kom vi på att filmen skulle handla om vänskap, säger Amanda Adolfsson.

– Det var väldigt fint, för Nelly har inga kompisar först men sedan hittar hon en och filmen har ett fint budskap om att man inte ska döma någon vid första intrycket, säger Matilda Gross.

 ?? Bild: Per Larsson ?? nelly rapp (Matilda gross) upptäcker hemlighete­r om världen och om sin släkt i ”nelly rapp - monsterage­nt”.
Bild: Per Larsson nelly rapp (Matilda gross) upptäcker hemlighete­r om världen och om sin släkt i ”nelly rapp - monsterage­nt”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden