Hallands Nyheter

Välkommen att byta hus med oss vid Wheels & Wings

-

Apropå

artikeln ”Inget stopp för cruising men avgaserna ska mätas” (19/10).

Falkenberg. ”–Vi är väl medvetna om att det innebär buller och avgaser, men det rör sig om en kort tid, säger Anneli Andelén (C).”

Jag håller med dig om att W&W är ett stort evenemang och bra för Falkenberg på många vis. Men jag förslår ett husbyte nästa sommar för att du ska få lite tydligare perspektiv på saker och ting. Vi erbjuder en vecka i vårt hus vid Skrea strand. Precis vid årets centrum för ”W&W”.

Här kommer du få en helg med garanterat bristfälli­g sömn, huvudvärk på grund av avgaser och ständig oro att någon obehörig tar sig in och vandaliser­ar hus eller annan egendom. Risken är också ganska stor att du har poliser i trädgården som brottar ner gärningsmä­n. Du kan få nöjet att plocka krossat glas ur gräsmattan efter helgen, vi vill ju inte att ungarna skär sina fötter sen när de springer barfota i gräset. Och såklart plocka upp avföring och toapapper på och omkring tomten då ytorna används som offentlig toalett.

Och jag ”tar inte i från tårna”, allt ovannämnda har hänt oss eller grannarna.

Ta gärna med några kära familjemed­lemmar, gärna småbarn, för att verkligen få feeling när man försöker få dem att somna medan basen från raggarbila­rnas stereo får väggarna att skaka.

Vi har känt oss borttvinga­de från vårt eget hem under denna helg och skulle varit iväg nu i somras men bland annat en viss pandemi grusade våra planer. Som bekant hindrade det ju inte raggare och åskådare.

Vi är inte emot eventet men det måste ske en del åtgärder för att stävja denna otrygghet och störande som blivit värre år för år. Många falkenberg­are hyllar detta, och det förstår jag att man lätt kan göra när man åker till stan för att kolla alla fina bilar och insupa atmosfären (knappast avgaserna) en stund och sedan åka hem till sitt trygga och tysta hem. Det finns definitivt rum för utveckling som skulle gagna såväl Falkenberg, Warbergs Automobil som besökarna!

Detta är ett seriöst förslag, byt hus med oss under detta evenemang. Du lär ändra uppfattnin­g.

Sandra Berg

 ?? Bild: Simon Appelqvist ?? I somras blev det spontancru­ising i Falkenberg under Wheels & Wings-helgen då själva arrangeman­get ställts in.
Bild: Simon Appelqvist I somras blev det spontancru­ising i Falkenberg under Wheels & Wings-helgen då själva arrangeman­get ställts in.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden