Hallands Nyheter

Strandbade­n utsatt för falskt konto

- Pär Lindqvist par.lindqvist@hn.se 010-471 54 39

Falkenberg: Falkenberg Strandbad har blivit utsatt för en bluff på Facebook. Någon har kontaktat gäster och hävdat att en tävling är avslutad och bett om kontouppgi­fter.

Falkenberg Strandbad har haft en tävling på sin Facebooksi­da där gäster kan vinna en övernattni­ng under hösten.

Men hotellet har nu tvingats stoppa tävlingen. Någon på Facebook utgett sig för att vara Falkenberg Strandbad och kontaktat personer och sagt att tävlingen är avslutad. Och att personerna i fråga ska registrera sig för att ta del av vinsten.

– Vi har blivit utsatta för spam och för en bluff där någon vill oss och våra gäster illa. Bluffaren har skapat ett falskt konto i vårt namn och sen börjat kommentera konstigt på våra gäster och följares bidrag, säger Kent Johansson, vd på Falkenberg Strandbad.

” Vi skulle aldrig be om kort- eller bankuppgif­ter på det här sättet. Kent Johansson, vd

– Vi skulle aldrig be om kort- eller bankuppgif­ter på det här sättet, säger han.

När hotellet upptäckte bluffen anmälde de händelsen till både Facebook och Google. På torsdagen valde Strandbade­n att stoppa tävlingen helt.

– Det är tråkigt men det känns som bästa beslutet. Vi återkommer med ny tävling nästa vecka på vår egna sajt i stället för facebook, säger Kent Johansson.

Hur ser ni på den här typen av bluffbrott?

– Det här är allvarligt och ledsamt. Tyvärr känns det allt vanligare med mycket bluff och många som blir utsatta för det. Det skapar en otrygghet, säger Kent Johansson.

Han hoppas att hotellets gäster inte tagit skada av bluffen.

– Vi beklagar om någon gäst och följare har upplevt detta som konstigt men vi har svårt att skydda oss mot den här typen av fejk-konto. Min rekommenda­tion är att alltid vara kritisk granskande, säger han.

 ??  ?? Falkenberg Strandbad har blivit utsatt för en bluff i samband med en tävling på Facebook.
Falkenberg Strandbad har blivit utsatt för en bluff i samband med en tävling på Facebook.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden