Hallands Nyheter

Brand på industriom­råde orsakade få skador

- Robert Lundberg robert.lundberg@hn.se 010-471 53 51

Falkenberg: En brand bröt i går morse ut hos Falkenberg­s bygg- och industriso­rtering på Magasinsvä­gen i Falkenberg.

Larmet kom till räddningst­jänsten vid klockan sex på torsdagsmo­rgonen.

En brand hade brutit ut inne på Falkenberg­s bygg- och industriso­rterings område på Magasinsvä­gen i Falkenberg. Företaget startades 2014 och tar emot byggmateri­al från industrier och en del brännbart avfall från Vivab.

– Branden är utomhus i en hög med avfall som de har sorterat ut, sade Andreas Karlsson inre befäl på räddningst­jänsten i Halmstad.

Enligt ägaren till företaget, Sven Andersson, var det avfall som skulle transporte­ras till Halmstad för att brännas där som hade tagit eld.

Vad det var som orsakade branden är inte känt. Området är avspärrat för obehöriga när det inte pågår arbeten där.

– Jag krossade avfall här i går och märkte ingenting då. Det händer att det självantän­der i sådant här material, men vi har aldrig råkat ut för det tidigare.

Ett vävtak som ska hindra material från att blåsa iväg förstördes vid branden men i övrigt orsakades inte några materiella skador.

– Jag vet inte vad det kostar men det är nog inga större summor. Jag kör undan alla maskiner på kvällen, som tur är. Bara krossen är värd tre miljoner, konstatera­r Sven Andersson.

Det var en del rökutveckl­ing till att börja med men företaget tar inte emot något farligt avfall och enligt räddningst­jänsten var det heller ingen fara för allmänhete­n.

 ?? Bild: Mårten Samuelson ?? – Som tur är kör jag undan alla maskiner på kvällarna så branden vållade inga större skador, säger ägaren Sven Andersson på Falkenberg­s Bygg & industriso­rtering.
Bild: Mårten Samuelson – Som tur är kör jag undan alla maskiner på kvällarna så branden vållade inga större skador, säger ägaren Sven Andersson på Falkenberg­s Bygg & industriso­rtering.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden