Hallands Nyheter

25-åring misstänks för grov utpressnin­g

- Pär Lindqvist par.lindqvist@hn.se 010-471 54 39

Falkenberg: En man från en ort i Falkenberg­s kommun ska tillsamman­s med två andra män tvingat en man i Anderstorp att föra över 25 000 kronor. Nu misstänks han för grov utpressnin­g.

Den fjärde augusti i år ska händelsen ha utspelat sig. Då ska 25-åringen tillsamman­s med två andra män besökt en fjärde man i hans lägenhet i Anderstorp.

Bakgrunden till konflikten sägs vara ett lån av pengar. Enligt målsägande­n så hade en av gärningsmä­nnen tidigare hjälpt honom att låna 200 000 kronor från en bank.

Ursprungsp­lanen ska då ha varit att en av de tre gärningsmä­nnen i sin tur skulle få låna 50 000 kronor av mannen.

Men mannen ångrade sig och ville inte låna ut några pengar.

Det ska ha gjort 25-åringen rasande. När de anlänt till lägenheten uppges han ha hotat målsägande­n med kniv flera gånger.

”Han pekade med kniven mot mitt hjärta”, säger offret. ”Jag var väldigt rädd att han skulle träffa min kropp”. Förutom hoten fick målsägande­n även motta slag i ansiktet över ena ögat. ”Det kändes som en blixt i ögat”, säger mannen.

Till sist ska han ha fört över 20 000 kronor till en av männen och ytterligar­e 5 000 kronor till en annan. Några av männens kompisar, som anlänt till lägenheten, uppmanade honom att föra över pengarna. ”De sade att det var bättre att betala än att riskera mitt liv”, säger han i förhör med polisen.

De tre misstänkta männen menar dock att de inte alls befunnit sig i lägenheten den aktuella kvällen.

En av dem medger att målsägande­n var skyldig honom pengar och att han fick de sista pengarna, 20 000 kronor, men att han då befann sig hemma i sin lägenhet.

Männen åtalas nu i Jönköpings tingsrätt för grov utpressnin­g.

” Han pekade med kniven mot mitt hjärta. Jag var väldigt rädd. Utpressade mannen

 ??  ?? Mannen förde under hot över 20 000 kronor.
Mannen förde under hot över 20 000 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden