Hallands Nyheter

Marcus Mathisen vill avgöra i ”måstematch­en” mot Kalmar

- Jennifer Last jennifer.last@hn.se 010-471 53 32

Mittfältar­en vill göra det igen. Likt fjolårets säsong står oerhört viktiga poäng på spel inför FFF:S bortamöte med Kalmar FF. Och Marcus Mathisen går in för att avgöra – igen.

Det är nästan på dagen ett år sedan Falkenberg­s FF stod inför en ödesmatch mot Kalmar FF på Guldfågeln Arena. Den 26 oktober 2019 tog FFF livsviktig­a poäng i den näst sista omgången för att hålla sig kvar i allsvenska­n. Matchhjält­en? Marcus Mathisen, som tryckte in 3–2 i den 90:e minuten.

Ett år senare, den 25 oktober, står FFF inför samma ödesmatch mot

Smålandsla­get. Och nu vill Mathisen avgöra igen.

– Det hade varit kul att göra det igen. Jag vet att jag gjorde det förra året och har kanske lite extra vilja. Men jag känner ingen press, mer motivation, säger mittfältar­en.

Efter en tung period med många förluster, gick Falkenberg segrande ur matchen mot Örebro i lördags.

– Det är klart att det hjälper mycket. Det ger ett självförtr­oende.

Söndagens bottenstri­d mot Kalmar är minst lika viktig som fjolårets möte på Guldfågeln Arena. En så kallad måstematch, som laget enligt Mathisen är vana vid att hantera.

– Vi hade några måstematch­er förra året, så vi är ganska vana vid den situatione­n. Jag tror, om jag ska vara ärlig, att Kalmar har det lite jobbigare. Vi vet att vi har gjort det innan. Det är skönt att komma in i matchen och veta att vi gjorde tre mål mot Kalmar förra året. Det känns som att vi mentalt är lite bättre än dem inför den här matchen.

Jag vet att jag gjorde det förra året och har kanske lite extra vilja. Men jag känner ingen press, mer motivation.

Men den där vinsten kommer inte gratis och det går inte att leva på gamla meriter. FFF måste på nytt ta tre poäng mot Kalmar på bortaplan. Hur de ska göra det?

– Först och främst måste vi ha fram samma vilja som mot Örebro. Vi har kämpat lite med vissa matcher där det har varit energifatt­igt. Vi måste spela fotboll, göra mål, vara lika starka på fasta situatione­r. Och såklart våga spela lite med bollen.

Tre poäng mot Kalmar kan innebära att FFF riktigt flåsar kvalstreck­et i nacken. Och ytterligar­e en vinst skulle, enligt Mathisen, hjälpa laget att gå in i de resterande fem omgångarna med en bättre känsla.

– Det går snabbt i fotbollen. Vinner vi på söndag ser det plötsligt ganska bra ut. Då är det en jävla energiboos­t. Vi har lite tuffare matcher framför oss, men det kan hjälpa oss att ta poäng även i de matcherna, säger han.

Marcus Mathisen

 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån ?? Marcus Mathisen minns avgörandet i ödesmatche­n mot Kalmar i fjol. Nu är tre poäng från Guldfågeln Arena minst lika viktiga som för ett år sedan.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån Marcus Mathisen minns avgörandet i ödesmatche­n mot Kalmar i fjol. Nu är tre poäng från Guldfågeln Arena minst lika viktiga som för ett år sedan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden