Hallands Nyheter

Viveka Hedbjörk: Tjockare tidningar, tv-bilaga och fler korsord – nu gör vi satsningar som vi hoppas ska tilltala våra tidningslä­sare.

- Viveka Hedbjörk viveka.hedbjork@hn.se 010-471 51 10

Vi har precis lagt ett väldigt konstigt år bakom oss. Ett år vi med största sannolikhe­t kommer att minnas och referera till i framtiden. Låt oss hoppas att 2021 blir bättre. För nyhetsmedi­a har 2020 varit ett viktigt år. Aldrig förut har snabb lokal journalist­ik efterfråga­ts så mycket som nu.

Coronapand­emin som sprids över världen ställer höga krav på informatio­n om vad som händer lokalt, och här har Hallands Nyheter fått bekänna färg. Vi har fått fantastisk respons från er läsare för vårt arbete; inte minst har våra digitala satsningar i form av direktrapp­orteringar och livesändni­ngar från regionens presskonfe­renser mottagits väl. Ett gott exempel på att lokal journalist­ik ser annorlunda ut i dag jämfört med bara för några år sedan.

Ett tydligt bevis på betydelsen av lokal kvalitetsj­ournalisti­k är att vår upplaga växer. Hallands Nyheter har fler betalande läsare 2020 än 2019 – och kurvorna pekar uppåt.

Detta ställer naturligtv­is krav på oss. Vi måste vässa vår journalist­ik och bli ännu bättre. Fokus ligger självklart på att vara snabba och grundliga i nyhetsarbe­tet. Att korrekt rapportera om händelser som är av stor vikt för människor i Varbergs och Falkenberg­s kommuner, men också att granska och berätta om det som annars inte skulle komma till allmänhete­ns kännedom.

Förvisso växer hela tiden antalet betalande digitala läsare, men vi har fortfarand­e en stor del prenumeran­ter som vill ha tidningen i brevlådan och är viktiga för oss.

Därför gör vi nu flera satsningar som vi hoppas ska tilltala våra tidningslä­sare speciellt.

Hallands Nyheter kommer att göra fredags- och lördagstid­ningarna mer innehållsr­ika. Dels blir det plats för fler lokala nyheter och reportage, dels mer kultur och insändare. Vi kommer också att ge extra utrymme för lokala debattarti­klar.

Till helgen blir det dessutom två sidor extra korsord och pyssel – något många läsare efterfråga­r.

Från och med måndag i nästa vecka kommer tv-bilagan tillbaka. Det är en produkt som togs bort av besparings­skäl, men eftersom den efterfråga­ts av många prenumeran­ter vill vi erbjuda den på nytt. Naturligtv­is ligger den också, som tidigare, med i e-tidningen för den som föredrar digital läsning.

Vi lever i en svår tid och måste tillsamman­s försöka göra det bästa av läget. Vi får hjälpas åt att hålla ut till dess livet kan återgå till något som vi hoppas blir likt det vi hade förut. Vi vill att Hallands Nyheter journalist­ik ska spela en viktig roll i vardagen, vara en hjälp och vägledning i en kaotisk tid. Det är redaktione­ns utmaning, som vi ska göra vårt bästa för att leva upp till.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden