Hallands Nyheter

Tvååkers IF värvar mittback från Lunds BK

- Ludwig Billengren ludwig.billengren@hn.se 010-471 52 45

Johan Andersson var i fjol lagkapten i Lunds BK.

Nu har han bytt klubb. Backen ska spela för Tvååkers IF.

– Det känns riktigt bra. Det ska bli väldigt kul, säger 25-åringen.

25-årige Johan Andersson flyttade nyligen till Varberg. Han studerar bygg- och fastighets­ekonomi i Halmstad och flickvänne­n Anna ska börja plugga i Göteborg till hösten.

– Ett tag har jag och min sambo sagt att vi vill röra oss mot västkusten. Vi skulle egentligen gjort det redan i somras, men det sköts upp på grund av corona. Det blev nu i stället och då har Tvååker varit med i bilden från första början, säger 25-åringen.

Ursprungli­gen kommer från det småländska samhället Bredaryd, som kanske främst är känt för att vara landslagss­tjärnan Anna Anvegårds hemort.

Tidigare har Andersson meriter från spel i superettan. Han har represente­rat både Östers IF och IFK Värnamo.

Men de två senaste säsongerna spelade han i Lunds BK, och under fjolåret var han dessutom lagets kapten. Det var dock en motig säsong och Skånegänge­t höll sig med nöd och näppe kvar.

– Vi löste det, så det var jäkligt skönt. Då kunde man lämna med gott med samvete, annars hade det känts för jävligt.

Med tanke på att han tillbringa­t några år i division 1 är han inte helt obekant med vad Tvååkers IF är för typ av klubb.

– Jag vet ändå en del. Jag har mött dem två säsonger i rad med Lunds BK. Det är en liten förening med höga ambitioner. Jag tycker att det stämmer ganska bra överens med min profil också.

Vilka känner du sedan tidigare?

– Nilssons, Viktor Nilsson och Eric Nilsson. Viktor Nilsson har jag gjort någon landskamp med på den gamla goda tiden. Eric Nilsson känner jag också via landslagsl­äger.

Men backen har även känningar i allsvenska­n och Varbergs Bois. Han är god vän med mittbacken Joakim Lindner.

– Jag står faktiskt utanför hans lägenhet just nu och han ska bjuda mig på lunch. Det blir kul att återförena­s med honom efter att ha bott och spelat ihop ett år i Växjö. Det är min absolut bästa vän.

 ?? Bild: Avdo Bilkanovic/bildbyrån/privat ?? Johan Andersson, 25, förstärker Tvååkers IF i backlinjen.
Bild: Avdo Bilkanovic/bildbyrån/privat Johan Andersson, 25, förstärker Tvååkers IF i backlinjen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden