Hallands Nyheter

Problem när unga åker skateboard i p-garaget

-

Varberg. Ett numera ständigt problem är skateboard­åkande ungdomar. Problemet är inte att de åker skateboard, utan platsen de gör det på. Kvantumgar­aget är nu alltid ett tillhåll för dessa ungdomar. De utsätter både sig själva och andra människor för fara när de med full fart åker ner i garaget.

Jag handlar själv på Kvantum flera gånger i veckan, och parkerar då min bil där. Garaget är väl ändå till för just parkerande, och inte en skateboard­plats? Ungdomarna har fått flera tillsägels­er, men bryr sig uppenbarli­gen inte om dessa.

För egen del kommer jag (och många med mig) sluta handla på Kvantum, om ingenting händer. Ska man vara livrädd att någon har åkt rätt in i bilen, medan man är uppe i affären och handlar? Så min enkla fråga till Kvantum är: ”Vad tänker ni göra”?

Uppretad bilist

Precis som du skriver så har vi under en period haft och har fortfarand­e problem med ungdomar som åker skateboard i vårt parkerings­garage. Vi ser gärna att ungdomar åker skateboard, men vi vill inte att de gör det i vårt garage, eftersom det försätter både dem och andra i fara samt stör våra kunder.

Vi har vidtagit ett flertal åtgärder för att förhindra detta. Vi har muntligt pratat med ungdomarna väldigt många gånger, satt upp skyltar med förbud mot skateboard-åkande, tillkallat väktare och satt in extra bevakning. Tyvärr har det inte räckt.

Vi hoppas kunna lösa situatione­n genom att ytterligar­e prata med ungdomarna och i nästa steg deras föräldrar. Vi kommer även föra en dialog med Polisen. Victor Andersson ställföret­rädande Ica-handlare ICA Kvantum Varberg

 ?? Bild: Helena Landstedt/tt ?? Garaget är väl ändå till för just parkerande, och inte en skateboard­plats, skriver insändarsk­ribenten.
Bild: Helena Landstedt/tt Garaget är väl ändå till för just parkerande, och inte en skateboard­plats, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden