Hallands Nyheter

Lundquists­ka husets nya hyresgäst flyttar in till våren

- Stefan Johansson stefan.johansson@hn.se 010-471 50 10

Varberg: En av stadens tomma lokaler har fått en ny hyresgäst. De står nu klart att Smarteyes kommer att öppna en ny butik i Flash gamla lokaler i Lundquists­ka huset på hörnet av Kungsgatan och Torggatan.

Att glasögonke­djan Smarteyes ska öppna en ny butik i Varberg kunde HN berätta om i november. Sverigeche­fen Anders Zanton ville dock inte berätta vart butiken skulle ligga på grund av att alla kontrakt inte vara klara. Det enda han avslöjade då var att det handlade om en centralt belägen lokal.

– Varberg har funnits på vår önskelista under flera år. Vi är dock noga med att vi får rätt läge i alla städer, sa Zanton till HN i november.

Nu verkar alla kontrakt vara påskrivna för det står nu klart att Smarteyes flyttar in i Lundquists­ka huset med anor från 1700-talet. Smarteyes tar över de lokaler som bland annat har huserat JC och nu senast klädbutike­n Flash på Kungsgatan 22.

Alla fönster är nu täckta med företagets loggor och inne i butiken pågår ett renovering­sarbete. Enligt tidigare besked så kommer butiken att slå upp dörrarna inom kort.

– Vi kommer att öppna i första kvartalet 2021, säger Anders Zanton.

Coronapand­emin har inte påverkat

Vi kommer att öppna i första kvartalet 2021 Anders Zanton

Sverigeche­f Smarteyes

företaget nämnvärt och Zanton har sin analys klar över vad han troratt det beror på.

– Optikerna är ju viktiga i samhället och det är viktigt att kolla sin syn regelbunde­t av flera skäl. Dels för att synen förändras över tid och för att på ett tidigt stadium eventuellt hitta ögonsjukdo­mar som optikerna kan remittera till ögonläkare, säger Anders Zanton.

Varbergsbu­tiken blir Smarteyes 66:e butik i Sverige. Glasögonke­djan har också butiker i Danmark och Tyskland. Smarteyes grundades i Göteborg 2007 och dess huvudägare är Rune Andersson med familj genom sitt bolag Mellby Gård AB.

 ?? Bild: Stefan Johansson ?? Smarteyes öppnar ny butik i Lundquists­ka huset.
Bild: Stefan Johansson Smarteyes öppnar ny butik i Lundquists­ka huset.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden