Hallands Nyheter

Örgryte IS intressera­t av Modig

- Philip Trollér Linus Petersson

Han finns med på Gais önskelista. Enligt uppgifter till tidningen är även Öis intressera­t av att knyta till sig tidigare Varberg-kaptenen Jesper Modig.

I måndags presentera­de Örgryte dubbla nyförvärv i form av anfallaren Ajdin Zeljkovic och återvändan­de mittbacken Jonathan Azulay, som spelade för föreningen 2013.

Det innebär att rödblått, som sedan tidigare har Robin Glavak, Joakim Karlsson och Anton Lans under kontrakt på mittbacksp­ositionen, breddar sin uppsättnin­g i de bakre leden.

Men det är inte omöjligt att det kommer mer.

Dels är det fortfarand­e oklart kring Oliver Stanisic framtid. Mittbacken har tillhört Öis de två senaste åren, men kontraktet har nu löpt ut och det är högst osäkert om han blir kvar.

Parallellt tittar Öis även på andra alternativ. Enligt tidningens uppgifter är en spelare som Sällskapet är intressera­t av, och som man har hört sig för om, Varbergs Jesper Modig.

26-åringen var kapten när Varberg tog klivet upp i allsvenska­n, men efter en säsong med mindre speltid valde han och klubben att gå skilda vägar i höstas.

Modig har ännu inte hittat någon ny klubb men tidningen har tidigare skrivit om att också Gais är en av klubbarna som har med skåningen på sin lista över spelare man följer.

– Vi vet att han är fri från Varberg, så mycket kan man säga. Vi har kikat på honom, men ingen konkret kontakt är tagen, sa Gais sportchef Nicklas Karlström innan jul. Han tillade:

– Vi kikar på många mittbackar, och försöker revidera listan. Han är med på listan.

Utöver Modig ska också Fredrik Lundgren, enligt tidningens uppgifter, vara ett mittbacksn­amn som Öis har koll på. 27-åringen har de tre senaste säsongerna spelat för Öster, men står nu utan kontrakt.

När tidningen når Öis sportchef Igor Krulj är han fåordig om uppgiftern­a:

– Egentligen har jag inga kommentare­r. De här spelarna tillhör inte Öis. Men det är spelare utifrån som har gjort det bra med båda sina lag, mer än så vill jag inte kommentera det, säger Krulj som dock berättar att mittbacksp­ositionen tillsamman­s med centralt mittfält och anfall för tillfället är de lagdelar där man tittar mest aktivt på förstärkni­ngar.

 ?? Andersson/bildbyrån Bild: Krister ?? Jesper Modig kan hamna i Örgryte IS. Även Gais har visat intresse för Bois förre lagkapten.
Andersson/bildbyrån Bild: Krister Jesper Modig kan hamna i Örgryte IS. Även Gais har visat intresse för Bois förre lagkapten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden