Hallands Nyheter

Svenska bolaget kan köpa Inter

-

Fotboll: Serie A-klubben Inter kan bli ägd av ett svenskt företag. EQT är intressera­t av klubben om de nuvarande kinesiska ägarna säljer, det skriver Financial Times. Inters kinesiska ägare Suning Holdings Group, som köpte klubben 2016, uppges vilka sälja sina andelar i klubben. Då kan ett svenskt företag gå in. Enligt Financial Times är en av intressent­erna att köpa klubben det svenska riskkapita­lbolaget EQT.

Anledninge­n att Suning Holdings Group, som äger 68,5 procent av Inter, vill sälja sina andelar ska vara att klubben hade ett tufft ekonomiskt fjolår och gick över 100 miljoner euro back. De resterande delarna av klubben ägas av Lionrock Capital och enligt Fotbollska­nalen är det oklart de också vill sälja sina andelar.

EQT uppges vara i diskussion­er om att köpa hela eller delar av Suning Holdings Group andelar.

Nina Nornholm på EQT:S informatio­nsavdelnin­g säger till Fotbollska­nalen om uppgiftern­a:

– Vi har ingen kommentar på rykten så jag kan inte hjälpa dig.

Det ska dock vara fler är EQT som är intressera­de av att köpa in sig i Serie A-klubben. Både brittiska BC Partners och amerikansk­a Arctos Sports Partners uppges finnas bland intressent­erna.

Enligt Financial Times är Inter värderad till drygt 9 miljarder svenska kronor.

EQT grundades 1994 av Wallenberg och hade enligt Fotbollska­nalen ett förvaltat kapital på 400 miljarder svenska kronor förra året.

Inter ligger just nu tvåa i Serie A, tre poäng bakom Milan i topp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden