Hallands Nyheter

Nu tillverkas det majonnäs i den gamla matfabrike­n

- Marie Hebelius Svahn marie.hebelius.svahn@hn.se 010-471 52 66

Varberg: Majonnäsfa­briken i Surte lades ner och hela tillverkni­ngen flyttades till Varberg. Sen årsskiftet sker all tillverkni­ng på Honungsgat­an vid Varberg Nord. – Lokalerna är jättefina, säger vd Lars Andrén.

För ett år sen tvingades bolaget Matfabrikö­ren Sverige AB kasta in handduken när en stor och lovande kund plötsligt hoppade av. Konkursen i de tre bolagen, med skulder på 30 miljoner kronor, påverkade ett 20-tal anställda som plötsligt blev utan jobb.

I fabriken tillverkad­es färdiga maträtter som distribuer­ades vidare till kunder som Ica och Citygross och till publika anläggning­ar i Sverige och Norge.

Ökar vi omsättning­en kommer vi att anställa fler.

Lars Andrén vd

I somras köpte CNTB Fastighete­r huset och dess inventarie­r. En del av maskinpark­en har nu sålts vidare.

Sen drygt en vecka tillverkas det på nytt livsmedel av bolaget LCT Produktion AB. Båda bolagen ägs av Wernsing Food Family med säte i Tyskland.

Majonnäsen tillverkad­es tidigare i bolagets fabrik i Surte, som nu lagts ner.

– Vi var för trångbodda där, säger Lars Andrén.

Han berättar att tillverkni­ngen omsätter 40 miljoner kronor och att majonnäsen säljs vidare till storköksse­ktorn, framför allt till restaurang­er.

Sju personer, varav några från Surtefabri­ken och ett par från Matfabrikö­ren, har nu fått nya jobb på Honungsgat­an. Endast en person från Surtefabri­ken valde att inte flytta med till Varberg.

– Målet är att öka produktion­en och ökar vi omsättning­en kommer vi att anställa fler, säger Lars Andrén. Det här känns jättebra. För mig som bor i Göteborg är det dessutom lätt att ta sig hit.

 ??  ?? Matfabrike­n lever vidare. Nu tillverkas det majonnäs till restaurang­er och storhushål­l.
Matfabrike­n lever vidare. Nu tillverkas det majonnäs till restaurang­er och storhushål­l.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden