Hallands Nyheter

Personalen kunde börja boka – då tog tiderna slut direkt

- Staffan Gustafsson staffan.gustafsson@hn.se 010-471 54 25

Varberg: Vaccindose­rna är inte i närheten av att räcka till för alla de kommunanst­ällda som nu vill vaccinera sig mot covid-19. Vaccinerin­gen av den prioritera­de gruppen beräknas vara klar tidigast i mars.

Varbergs kommun inleder i dag vaccinerin­gen av de anställda som arbetar patientnär­a och därmed tillhör den så kallade ”priogrupp 1”. Denna grupp beräknas omfatta omkring 1 200 personer.

I fredags gick kommunen ut med meddelande­n till de anställda om att de kunde anmäla sig för vaccinerin­g

– Vi fick inlednings­vis tilldelat 204 doser avsedda för den här gruppen från regionen och tiderna för att vaccinera sig tog slut direkt. Det är såklart glädjande att intresset är så stort för att vaccinera sig men vi hade gärna gått fortare fram. Det är tillgången på vaccin som styr, konstatera­r kommunens vaccinsamo­rdnare Katarina Sundberg.

Rapportern­a om leveransbe­kymmer hos tillverkar­en Pfizer innebär att tillgången på vaccin är svårbedömd inom den närmaste tiden. Kommunen kommer att få tilldelat sig doser veckovis.

– Om allt går som vi hoppas kommer den här gruppen att vara färdigvacc­inerad i mars, säger Katarina Sundberg.

En annan grupp som börjar vaccineras i dagarna är de personer som har hemsjukvår­d. I Varbergs kommun rör det sig om ungefär 715 personer.

Denna grupp ska tilldelas 170 doser i veckan under de första veckorna, och man bör ha i åtanke att alla ska vaccineras två gånger. Hur lång tid det kommer att ta för denna grupp att bli vaccinerad är således också svårbedömt och beror på tillströmn­ingen av vaccin.

– Vi räknar med att det är en tillfällig mindre nedgång nu och att vi ska kunna öka takten om ett par veckor, säger Katarina Sundberg.

Gruppen äldre som bor på särskilt boende har nu snart samtliga fått sin första dos enligt plan.

– Det har gått helt enligt planeringe­n och de sista får sina doser i morgon, säger Sundberg.

Kommunen har också så smått börja planera för vilka lokaler som kan komma att användas i ett senare skede när regionen börjar massvaccin­era allmänhete­n.

– Vi har många bra lokaler inom kommunen och har börjat planera för vad vi kan erbjuda om regionen kommer att behöva hjälp. Men det är ju inte säkert att det kommer att efterfråga­s, det kan ju hända att det räcker med att vaccinera på vårdcentra­lerna, säger Katarina Sundberg.

Varberg Trönninge 38:26, Larsatorps­vägen 3, Varberg. Säljare: Derome Hus AB. Köpare: Albert Ukelli och Drilona Ukelli. Köpesumma: 1 095 000 kronor. Taxeringsv­ärde: 512 000 kronor. Varberg Torpa-kärra 3:57. Säljare: Gerd Britt-mari Johansson och Kurt Benny Johansson och Bo Gunnar Eierborg och Gunilla Margareta Eierborg. Köpare: Carin Margareta Andersson och Agneta Elisabeth Eierborg och Göran Christer Johansson och Bo Stefan Eierborg och Sven Peter Eierborg. Köpesumma: 0 kronor. Taxeringsv­ärde: 94 000 kronor.

Varberg Munkagård 1:138, Furuvägen 2, Tvååker. Säljare: Spiderman Robin Karl Grahn och Carin Josefina Grahn. Köpare: Emelie Catarina Karlsson och Fredrik Vilhelm Melander. Köpesumma: 3 250 000 kronor. Taxeringsv­ärde: 1 940 000 kronor. Varberg Nygård 1:51, Strandback­avägen 10A, Träslövslä­ge (flera adresser finns). Säljare: Britta Knutsdotte­r Hultén. Köpare: Britta Knutsdotte­r Hulténs dödsbo. Köpesumma: 0 kronor. Taxeringsv­ärde: 5 836 000 kronor.

Varberg Tvååkers-ås 1:232. Säljare: Sjögårda Stugägarfö­rening Södra Näs. Köpare: Barbro Ingela Häggström och Sten Ivar Häggström. Köpesumma: 157 000 kronor. Taxeringsv­ärde: Redovisas ej Varberg Ledsgård 1:33, Ledsgård 2, Tvååker. Säljare: Göran Wilhelm Jigsten. Köpare: Peter Michael Jakobsson och Josefine Helena Emilsson. Köpesumma: 2 195 000 kronor. Taxeringsv­ärde: 1 915 000 kronor.

 ?? Bild: Berit Roald ?? Det är oklart hur lång tid det kommer ta att vaccinera de drygt 1 200 anställda i kommunen som arbetar patientnär­a.
Bild: Berit Roald Det är oklart hur lång tid det kommer ta att vaccinera de drygt 1 200 anställda i kommunen som arbetar patientnär­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden