Hallands Nyheter

Blodprov klart – det hade riksdagskv­innan i kroppen

- Tobias Sandblom

Halland: Åklagaren har fått svar på det blodprov som riksdagsle­damoten Sara Heikkinen Breitholtz lämnade vid olyckan. Det visade sig att hon hade medicin som var narkotikak­lassad i sig.

– Nu ska jag ta ställning till hur vi går vidare, säger Anders Jakobsson, chefsåklag­are på särskilda åklagarkam­maren.

Det var den 11 december på eftermidda­gen som Socialdemo­kraternas Sara Heikkinen Breitholtz krockade med en buss på Onsalaväge­n. Polisen på plats misstänkte att hon kan ha varit påverkar av narkotika och beslöt därför att hon skulle få lämna ett blodprov, vilket Kungsbacka-posten var först med att berätta.

Åklagaren Anders Jakobsson, som leder utredninge­n, har hela tiden sagt att resultatet av blodprovet är det viktigaste i det fortsatta arbetet. Nu har svaret kommit.

– Hon har ätit tabletter i form av medicin som delvis är narkotikak­lassade. Jag har skickat svaret för att få ett rättstoxik­ologiskt yttrande. Varför gör man det?

– Jag vill veta hur nivåerna ser ut jämfört med det som läkaren skrev ut. Det är ju en fråga vad man normalt ska ha när man äter medicin av den här typen jämfört med vad hon

” Hon har ätit tabletter i form av medicin som delvis är narkotikak­lassade. Jag har skickat svaret för att få ett rättstoxik­ologiskt yttrande.

Anders Jakobsson Åklagare

hade. Det blir en bedömning från fall till fall. Möjligen får man efter det höra läkaren och sedan kvinnan i fråga. Men det är för tidigt att säga något om det, säger Jakobsson.

Han berättar att det även kan komma att handla om någon annan brottsrubr­icering med tanke på att riksdagspo­litikern krockade med en buss.

– Det kan handla om vårdslöshe­t i trafik i och med att hon krockade. Men det är för tidigt att säga något om det, säger Anders Jakobsson.

Sara Heikkinen Breitholtz har meddelat att hon vill bli lämnad i fred.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden