Hallands Nyheter

VBTK:S Caroline Wersäll skeptisk till återstart i mars

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Förslaget är att Varbergs BTK ska spela nästa omgång i mitten av mars. Caroline Wersäll är skeptisk.

– Hade jag fattat beslutet hade vi inte kört. Det är viktigare att få bukt på pandemin än att spela serier, säger hon.

När Svenska bordtennis­förbundet under måndagen presentera­de sin plan för återstart av högsta serierna är datumen 13-14 mars satta för Superettan dam där Varbergs BTK spelar.

På förbundets hemsida finns fyra olika scenarion presentera­de.

– Det känns ganska orimligt. Ska vi sätta igång i mars eller april när läget ser ut som det gör? Och blir det i maj, då är det strax sommar. Hur gör man då? undrar Varbergs BTK:S Caroline Wersäll.

Hon beskriver kommunikat­ionen med Svenska bordtennis­förbundet som ”jättebra”.

– Ja, de har mejlat ut till oss klubbar och man har fått säga sitt. Andra har sagt att ”vi vill spela”, från Varbergs håll, nej jag vet inte, säger Wersäll med tveksamhet i rösten.

– Det är många som vill och det förstår jag, men nu handlar det inte om vad man vill, fortsätter hon.

Superettan dam är definierad som ”yrkesmässi­g verksamhet” av förbundet. Det får också Wersäll att reagera.

– Jag har förståelse för om man lever på sin idrott, det har jag också gjort, för länge sen, men det är ingen som gör det idag i Superettan. Därför är det inte så viktigt att spela ut den här säsongen, tycker Caroline.

Tanken är att man ska spela sammandrag.

– Det har vi gjort hela tiden, men nu är meningen att dela upp det och köra halva sammandrag. Jag kan ju bara tala för egen del. Jag har inte så stor lust att träffa en massa folk från olika delar av Sverige. Jag kanske vill ha den där vaccinatio­nssprutan först...

Det låter som du inte tror på det här?

– Att vi kör igång i mars, nej det tror jag inte kommer hända, säger Caroline Wersäll.

Falkenberg­s BTK hann bara spela fyra matcher i Pingisliga­n under hösten innan serien pausades på grund av coronapand­emin. Laget ligger näst sist i tabellen och kommer möta Kävlinge borta 23:e februari. Från början var 2 februari tänkt som återstarts­datum.

– De sköt på det i tre veckor. Med tanke på att det i de tre regionerna där smittan ökar mest, Blekinge, Skåne och Halland återfinns fem av åtta lag i Pingisliga­n tycker jag det är ett klokt beslut, säger FBTK:S ordförande Tommy Lindskog. Truppen är intakt.

– Vår grek (Anastasios Riniotis) har varit hemma och tränat. Charlie (Widing) har kunnat träna i Halmstad och An Shu, som jobbar heltid på Gekås, har tränat med före detta FBTK:ARE i Falkhallen, säger Tommy Lindskog.

– Elitspelar­e får ju träna - även i Falkhallen trots att den formellt är stängd. Så det har varit status quo förutom att spela seriematch­er. Spelet är inte på något sätt farligare nu än när vi är utan smitta, säger Tommy och fortsätter:

– De står ganska långt ifrån varandra vid bordet. Och pingis är inte en kontaktspo­rt på så vis.

Problemati­ken är resorna till och från matcher. Pingisen har inga stora trupper. Och färdas därför i minibussar oftast.

– En person med smitta smittar ett helt lag bara genom att sitta i en minibuss i 20 mil. Det går liksom inte att hålla två, tre meters avstånd där.

I och med förskjutni­ngen kommer matchschem­at bli tätt under våren.

– Ja, det kommer bli väldigt komprimera­t. I mars blir det en match i veckan och i april har vi också fyra matcher. De sista fem omgångarna spelas i stort sett under fjorton dagar, säger Lindskog.

 ?? Bild: Privat ?? Förbundet har presentera­t 13-14 mars som återstarts­datum för Superettan dam i pingis, men Caroline Wersäll tror inte att det blir verklighet.
Bild: Privat Förbundet har presentera­t 13-14 mars som återstarts­datum för Superettan dam i pingis, men Caroline Wersäll tror inte att det blir verklighet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden