Hallands Nyheter

Dejan Kulusevski prisad på speciell version av Idrottsgal­an

- Anton Johansson/tt

Dejan Kulusevski blev först ut att prisas på Idrottsgal­an. Sveriges nya fotbollsst­järna utsågs till årets nykomling.

– Jag vill också tacka mig själv för att aldrig ha gett upp, säger han i SVT.

Det speciella idrottsåre­t 2020 sammanfatt­as med en speciell version av Idrottsgal­an. Idrottspro­filer – tidigare som aktiva – brukar i vanliga fall samlas i massor när Sveriges bästa idrottspre­stationer ska prisas. Så inte denna gång.

Ett fåtal gäster – med Armand Duplantis som den största stjärnan – dök upp på röda mattan. Friidrotts­stjärnan hade chans att vinna tre olika kategorier (prisutdeln­ingen var inte klar vid tidningens pressläggn­ing).

Men han var inte först ut att prisas.

Det var i stället Dejan Kulusevski som utsågs till årets nykomling.

Sveriges nya fotbollsst­järna slog igenom som utlånad till italienska Parma i Serie A, och 20-åringen imponerade så pass mycket att han köptes av storklubbe­n Juventus. Han har även cementerat sin plats i det svenska landslaget.

I en förinspela­d intervju i SVT uttrycker han sin tacksamhet och hyllar människorn­a i din närhet, som familjen och flickvänne­n. Men också en annan person.

– Jag vill också tacka mig själv för att aldrig ha gett upp. Jag är väldigt glad och det här kommer få mig att jobba hårdare, säger han.

Kulusevski vann utmärkelse­n före Mma-fajtern Khamzat Chimaev, Halmstadgo­lfaren Julia Engström och långdistan­slöparen Emil Millán de la Oliva.

 ?? Bild: Simon Hastegård/bildbyrån ?? Dejan Kulusevski prisades på Idrottsgal­an.
Bild: Simon Hastegård/bildbyrån Dejan Kulusevski prisades på Idrottsgal­an.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden