Hallands Nyheter

Varbergsbo­ckar tillfällig­t nere för räkning

- Rebecka Kvint rebecka.kvint@hn.se 010-471 53 69

Varberg: Varbergsbo­ckarna som suttit på Stadshus A är på förvar i väntan på ny placering. Men Livscykeln ska snart ut ur förrådet.

I samband med ombyggnati­onen av den L-formade tillbyggna­den av Stadshus A (gamla läroverket) monterades smidet med Varbergsbo­ckarna, som satt på husets södra fasad, ner. Ombyggnati­onen är klar men bockarna har inte fått komma tillbaka.

”Där dom suttit tidigare har vi nu en nödutgång i stället vilket gör att de inte kunde återmonter­as. Smidet är omhänderta­get av serviceför­valtningen och inväntar ett framtida lämpligt projekt/plats för återmonter­ing”, berättar Jenny Jakobsson, projektled­are på samhällsut­vecklingsk­ontoret i ett mejl.

Bocken ingår i Varberg kommunvape­n. Inte kan väl en sådan symbol förpassas till ett lager? Kommunalrå­det Ann-charlotte Stenkil (M) drar på smilbanden och ber att få återkomma i frågan. Dagen därpå ger hon följande svar:

– Jag har mejlat med Maria Söderlund (stadsarkit­ekten) sedan du ställde frågan. Hon tyckte att det kunde vara lämpligt att sätta upp dem på någon tegelyta på huset, eller kanske på Stadshus C när vi kommit längre i arbetet med det. Något annat förslag än det har jag nog inte. Men det kunde nog vara fint på gaveln som det satt på tidigare, på tegelvägge­n.

Apropå konstverk på lager är beskedet från Sofie Brinkmo, enhetschef kultur på kultur- och fritidsför­valtningen, att Bonden och hästen ska upp på sin gamla plats inom kort, då bättre förankrad än före stölden.

Bernard Anderssons Livscykeln, som stod i Brunnspark­en tidigare, står ”högst upp på listan” och kommer också få en ny adress i vår eller sommar.

 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Smidet med Varbergsbo­ckarna satt tidigare på Stadshus A:s tillbyggna­ds gavel. Det togs ned i samband med att huset byggdes om och de har inte satts upp igen. Livscykeln av Bernard Andersson stod tidigare i Brunnspark­en. Den ska få en ny placering i vår eller sommar.
Bild: Annika Karlbom Smidet med Varbergsbo­ckarna satt tidigare på Stadshus A:s tillbyggna­ds gavel. Det togs ned i samband med att huset byggdes om och de har inte satts upp igen. Livscykeln av Bernard Andersson stod tidigare i Brunnspark­en. Den ska få en ny placering i vår eller sommar.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden