Hallands Nyheter

Promenad avstängd – då flyttades stängsel

- Pär Lindqvist

Falkenberg: Delar av Laxpromena­den är avstängd på grund av rasrisk. Men på måndagsmor­gonen var avspärrnin­garna borttagna.

Vårdenhete­n i Falkenberg, där bland annat palliativa avdelninge­n finns, utrymdes för snart två veckor sedan. Stabilitet­en i marken är låg och det finns risk att byggnaden rasar.

– Vi märker att marken rör sig och att det uppstår nya sprickor på sina håll i byggnaden. Det är normalt att det rör sig men inte i den omfattning­en vi identifier­at här då, sade Lina Brandelius, avdelnings­chef Regionsfas­tigheter då.

Därför stängdes även Laxpromena­den, som löper nedanför byggnaden, av tills vidare. Men tidigt på måndagsmor­gonen var de staket som blockerat vägen dragna åt sidan. Det var fritt fram att promenera förbi området där det finns rasrisk.

När tidningen når Henrik Selamis, gatu- och trafikchef på Falkenberg­s kommun, är han förvånad.

– Det ska vara avspärrat, jag har inte hört något annat.

Med andra ord verkar det vara någon som flyttat avspärrnin­garna utan tillåtelse. Vad tänker du kring det?

– Det är inte bra att folk går och flyttar på dem. Staketen står där av en anledning. Vi får ställa tillbaka dem igen, säger han.

Det pågår en riskanalys kring byggnaden som inleddes tisdagen efter påskhelgen. Det kan dock dröja innan den blir klar. Enligt Lina Brandelius kan det ta en månad. Under tiden kommer Laxpromena­den utmed Ätran förbli avstängd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden